Faceți căutări pe acest blog

Publicaţii periodice cu tematica europeană - sursa ta de informare la zi


 
Cooperarea UE-Moldova : Buletinul informativ al Delegatiei UE în Republica Moldova


Ştirile Cooperării cu UE : Buletinul bi-lunar al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova (2011-2013) 
Buletinul include ştiri şi anunţuri despre evenimentele curente care au loc în cadrul Proiectelor Finanţate de UE.



Newsletter-ul este elaborat în baza emisiunii radiofonice din 06 octombrie 2012, realizate de Asociaţia pentru Politică Externă (APE) în comun cu Friedrich-Ebert-Stiftung (FES). Emisiunea este difuzată de postul public Radio Moldova şi de Radio Vocea Basarabiei. Emisiunea este parte a proiectului FES şi APE „Dialoguri de politică externă”.


Observatorul European
/ Parlamentul Republicii Moldova
 (aprilie 2019 - Februarie 2023)
https://www.parlament.md/ObservatorulEuropean/tabid/270/language/ro-RO/Default.aspx






Revista „Vector European” (2014-2022) constituie o publicaţie ştiinţifică din domeniul ştiinţelor socio-economice şi umanistice. Publicaţia este recomandată tuturor celor interesaţi de problemele socio-economice şi umanistice actuale, inclusiv: doctoranzilor, studenţilor PHD la specialităţile sus-numite, specialiştilor din domeniile respective etc.








Revista Română de Drept European (2013-2022)
Fondată în 2003, Revista Română de Drept European oferă juriștilor și publicului interesat de evoluția dreptului european informații esențiale despre instituțiile dreptului european, modul de aplicare al reglementărilor europene și influența acestora asupra legislației naționale.









Romanian Journal of European Affairs (RJEA) este prima publicaţie din România axată pe dezbaterea privind procesul de integrare europeană şi pe rolul României într-o Europă lărgită. Revista se bucură de o largă răspândire atât în România, cât şi în prestigioase centre universitare şi de cercetare din Europa și SUA. 



Buletinul informativ al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău 

Newsletter (arhiva 2020-2023) - https://www.coe.int/ro/web/chisinau/newsletter


Newsletter (arhiva 2018-2022) - https://www.ro-md.net/ro/comunicare/publicatii






Buletinul informativ din cadrul Programului Transnațional Dunărea în Republica Moldova


  • Progrese în implementarea programului operațional comun România-Republica Moldova 2014-2020
  • Noutăți Interreg next România-Republica Moldova

Newsletter (arhiva 2021-2023) - https://ogpae.gov.md/programul-transnational-dunarea-2014-2020/

Buletin informativ nr.1/2023 PTD roBuletin informativ nr.4/2022 PTD Ro
 

Buletin informativ. Granițe comune. Soluții comune. Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre
(raionul Cahul, Republica Moldova; comunitatea teritorială Reni, Ucraina și județul Galați, România) BSB-817 

Newsletter (arhiva 2021-2023) - http://www.viitorul.org/ro/library



Buletinul Informativ TWINNING, TAIEX, SIGMA, CIB, Coordonarea asistenţei externe -  Moldova (2011-2013)

În cadrul buletinului sunt incluse ştiri privind instrumentele asistenței externe, articole, interviuri, precum și alte informaţii relevante. 


EUROMONITOR (2005-2015)   sursă independentă de informare a societății moldovenești despre progresul atins de Republica Moldova pe parcursul anilor 2005-2015 în eforturile sale de integrare europeană.





Buletinul Parlament Info (2014-
"Integrarea europeană - prioritate naţională": Buletinul Parlament Info.- 2014. - nr. 1.  Prumul număr al revistei editate de Parlamentul Republicii Moldova este dedicat parcursului european al ţării. Buletinul reflectă principalele subiecte abordate de Parlament pe parcursul anului, inclusiv poziţiile fracţiunilor parlamentare şi ale deputaţilor pe marginea acestor subiectelor, noutăţile legislative şi o retrospectivă a activităţii parlamentarilor.

 https://www.parlament.md/Home/BuletinParlamentINFO/tabid/217/language/ro-RO/Default.aspx
este un produs al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT lansat în anul 2008 şi adresat publicului larg, factorilor de decizie, organizaţiilor internaţionale, ONG-urilor etc. Scopul acestei reviste este să contribuie la sporirea transparenţei actului de guvernare şi a informării asupra evoluţiilor social-politice majore din Republica Moldova. Publicaţia apare cu sprijinul financiar al Open Society Institute (The Think Tank Fund), Budapesta.



Buletinul de Politică Externă (2010-2015)
 
Buletinul de Politică Externă editat de IDIS "Viitorul  reprezintă o serie de analize, scrise de experţi locali şi străini, dedicate celor mai importante subiecte de politică externă, dezvoltărilor majore din Marea Neagră, cooperării cu organizaţiile internaţionale şi activităţilor de menţinere a păcii din regiune.
Buletinul este distribuit în format electronic oficialilor europeni, fiind destinat în primul rând publicului extern. Asta pentru a o oferi informaţii obiective despre progresele Republicii Moldova în eforturile sale de apropiere de Uniunea Europeană.




Obiectiv European (2012-2017)
 
Suplimentul „Obiectiv European”

se distribuie împreună cu patru ziare membre ale API, inclusiv un ziar naţional - „Jurnal de Chişinău” - şi trei ziare regionale: „Observatorul de Nord” (Soroca), „Cuvântul” (Rezina) şi „Gazeta de Sud” (Cimişlia).editat de Asociaţia Presei Independente (API)


Dialoguri europene/ Radio Europa Liberă -

Evolutia procesului de integrare europeana a Republici Moldova in interviuri, comentarii, opinii,  realizate de Radio Europa Libera: Abordare selectiva a CPESC