Faceți căutări pe acest blog

Vacanţa europeană 2017







Europa ta - Cetăţeni - Călători





DESCARCATI
Călătorind prin Europa 2017-2018=Travelling in Europe 2017- 2018. - Luxemburg, 2017. - 10 p.

Europa: un continent cu mii de ani de istorie, cu o moștenire culturală bogată și cu unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume.

Atât de multe lucruri pe care călătorul le poate descoperi și explora, totul fiind mult mai ușor datorită Uniunii Europene (UE)!

Dacă planificaţi o călătorie în ţările UE; noul ghid al Comisiei Europene Vă va oferi multe sfaturi utile

Europenilor le place să călătorească, iar eliminarea majorității formalităților legate de pașaport și bagaje a înlesnit mult această activitate. Nouăsprezece țări din UE au aceeași monedă (euro), ceea ce face mai ușoară compararea prețurilor și elimină costurile și obstacolele generate de schimbul valutar. Crearea pieței unice, care cuprinde acum peste 500 de milioane de oameni, a adus cu ea mai multe posibilități de a alege și prețuri mai mici. De fapt, majoritatea europenilor consideră că a călători în UE este la fel de ușor ca a călători în țara de origine

Dacă apar probleme Numărul de apel de urgență unic european: 112 Pentru a contacta gratuit serviciile de urgență în orice stat membru al UE de la orice telefon, fix sau mobil, formați 112



Inspiraţi-vă 

Pagina web Visit Europe









Vizitează capitalele europene ale culturii!



Începând cu 1985, peste 35 de orașe au fost desemnate Capitale culturale europene, de la Stockholm la Genova, de la Atena la Glasgow și de la Cracovia la Porto. De-a lungul anilor, acest eveniment a evoluat fără a pierde din vedere principalul său obiectiv: acela de a pune în evidență bogăția și diversitatea culturilor europene și a caracteristicilor lor comune, de a promova o mai bună cunoaștere reciprocă între cetățenii europeni și de a încuraja un sentiment al apartenenței la aceeași comunitate „europeană”.

 In 2017  Aarhus și Pafos sunt capitalele culturale europene ale anului 2016. sunt

Cunoaşte patrimoniul cultural european


Premiul UE pentru patrimoniu cultural


Citeşte cărţile câştigătorilor Premiului UE pentru literatură!.

  •  Câştigătorii pentru 2017  Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  •  Câştigătorii pentru 2016  Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  • Câştigătorii pentru 2015 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  • Câştigătorii pentru 2014 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  • Câştigătorii pentru 2014 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  • Câştigătorii pentru 2013 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură
  • Câştigătorii pentru 2012 ai Premiului Uniunii Europene pentru Literatură




Turism european :Tendinte si perspective 2017






07.07.2017

(VIDEO) Drepturile dvs. în timp ce călătoriți în Europa
Sunteți gata pentru vacanța sau călătoria dvs. de afaceri? Dar dacă călătoria dvs. este întârziată sau anulată? Sunteți pe cont propriu? Din fericire, nu. În conformitate cu normele UE, aveți drepturi care vă pot reduce neplăcerile. În primul rând, aveți dreptul la informații. Compania cu care călătoriți trebuie să vă spună cauza întârzierii. Și, în cazul întârzierilor de durată, aveți dreptul la mese, băuturi răcoritoare, sfaturi despre continuarea călătoriei și cazare. De fapt, este posibil să aveți și dreptul la despăgubiri: până la 600 EUR pentru întârzieri de cel puțin patru ore în cazul zborurilor mai lungi de 3500 kilometri. Sau puteți solicita rambursarea costului biletului, în unele cazuri. În cazul călătoriilor cu trenul, cu autocarul, cu autobuzul sau cu navele de pasageri, puteți avea dreptul la despăgubiri în urma întârzierilor sau anulărilor. În orice călătorie, dacă aveți mobilitate redusă, aveți dreptul la asistență suplimentară gratuit. Drepturile pasagerilor. Continuaţi-vă călătoria cu Parlamentul European.





06.07.2017
(VIDEO)Calitatea apei pentru scăldat din Europa continuă să se amelioreze


03.07.2017

INFOGRAFIC Standarde pentru turism\

DESCARCATI














15 iunie 2017

WI FI GRATUIT IN EUROPA

 Începând cu 15 iunie, utilizatorii de telefoane mobile care călătoresc în alte țări din UE  pot  telefona, trimite mesaje sau naviga pe net fără a plăti costuri suplimentare
Roaming-ul fără suprataxe, așa-numitul „roaming la prețuri naționale”, este pentru cei care trăiesc în Europa și care călătoresc în alte țări ale UE pentru muncă sau în scopuri recreative.
Roaming-ul la prețuri naționale este menit să faciliteze comunicarea în timpul călătoriilor. Acesta nu este destinat să permită roaming-ul permanent, în care un client ar contracta un abonament în țara cu tariful cel mai ieftin pentru a îl folosi, apoi, pentru serviciile de roaming în țara sa de origine.
Norme speciale se aplică planurilor tarifare cu trafic nelimitat și cartelelor preplătite

(VIDEO) Sfârșitul roamingului
De ce să plătiți în plus pentru a vă suna prietenii și familia dintr-o altă țară a UE? Începând din iunie 2017, se elimină suprataxele de roaming în Europa. Parlamentul European a luptat pentru această interdicție plafonând taxele în mod constant începând din 2007. Acum puteți telefona, trimite mesaje sau naviga de oriunde din UE la același cost ca și acasă.


Statistici privind turismul 2017



Acest articol prezintă informații privind statistici recente referitoare la turismul în Uniunea Europeană (UE). Turismul joacă un rol important în UE datorită potențialului său economic și de ocupare a forței de muncă, precum și datorită implicațiilor sale sociale și de mediu. Statisticile privind turismul sunt utilizate pentru a monitoriza nu doar politicile UE în domeniul turismului, ci și politica regională a UE și politica de dezvoltare durabilă

Date extrase în aprilie 2017. Cele mai recente date: Informații suplimentare Eurostat, Tabele principale și Bază de date. Următoarea actualizare a articolului: august 2017. 

Mai mult 
 





Aproape 90% din nopțile de turism din UE sunt petrecute de rezidenții UE, ceea ce înseamnă că turiștii din afara UE reprezintă doar aproximativ 10% din total.
Iar în timpul călătoriilor, locuitorii UE au petrecut aproape 85% din nopțile lor de turism în UE, cu doar puțin peste 15% în destinații extra-UE.
În timp ce mai multe regiuni ale Spaniei, Italiei și Franței sunt printre cele mai favorizate din partea turiștilor din UE, Statele Unite și Turcia par a fi destinațiile de top - în ceea ce privește nopțile petrecute - ale cetățenilor UE atunci când călătoresc în afara UE.
Cele mai populare destinații din UE
Insulele Canare, Ile-de-France și Catalonia- Spania sunt cele mai populare regiuni turistice ale UE. Regiunea insulară a Canarelor a rămas cea mai populară regiune turistică din UE, cu 94,0 milioane de nopți în 2015. Alte trei regiuni spaniole figurează în top zece destinații: Catalonia (75,5 milioane de nopți), Insulele Baleare (65,2 milioane de nopți) și Andaluzía (61,4 milioane de nopți).
 Franța a avut trei regiuni din topul 10: regiunea capitalei Ile-de-France (locul al doilea cu 76,8 milioane de nopți), Provence-Alpes-Coasta de Azur (54,6 milioane de nopți) și Rhône-Alpes (48,7 milioane de nopți).
Regiunea croată Jadranska Hrvatska (68,1 milioane de nopți), regiunea italiană Veneto (63,3 milioane de nopți) și Inner London în Regatul Unit (44,8 milioane de nopți în 2012) au fost alte destinații incluse printre principalele destinații turistice regionale din UE. Regiunile Spaniei, Franței și Italiei dețin mare parte din primele 30 de destinații
Printre primele 30 de regiuni turistice din 2015 din punct de vedere al cazării peste noapte, șase au fost localizate în Spania (Canarias, Cataluña, Illes Balears, Andalucía, Comunidad Valenciana și Communidad de Madrid), Franța (Ile-de-France, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Rhône-Alpes, Languedoc-Roussillon, Aquitaine și Bretagne) și Italia (Veneto, Toscana, Lombardia, Emilia-Romagna, Lazio și Provincia autonoma di Bolzano ) .
Patru dintre cele mai bune 30 de regiuni turistice ale UE se aflau în Germania (Oberbayern, Berlin, Mecklenburg și Schleswig-Holstein), două în Grecia (Notio Aigaio și Kriti) și Austria (Tirol și Salzburg) Și Est), Croația (Jadranska Hrvatska), Țările de Jos (Noord-Holland) și Regatul Unit (Inner London).


 

















23.05.2017

Numărul zonelor pentru scăldat din Europa care îndeplinesc standarde de calitate excelentă a apei este mai mare ca niciodată 

Peste 85 la sută din zonele pentru scăldat monitorizate la nivel european în 2016 au îndeplinit cele mai stricte standarde de calitate (calificativul „excelent”), ceea ce înseamnă că ele au fost, în mare parte, lipsite de substanțe poluante nocive pentru sănătatea umană și pentru mediu, în conformitate cu Raportul anual privind calitatea apei pentru scăldat, publicat astăzi. Peste 96 la sută din zonele pentru scăldat au îndeplinit cerințele minime de calitate stabilite în conformitate cu normele Uniunii Europene. 
  • Toate zonele pentru scăldat din Austria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, România și Slovenia, care au făcut obiectul raportului, au obținut cel puțin calificativul „satisfăcător” în 2016.
  • În cinci țări, cel puțin 95 % din apele pentru scăldat au fost evaluate ca având o calitate „excelentă”: Luxemburg (toate cele 11 zone pentru scăldat, care au făcut obiectul raportului), Cipru (99 % din totalul zonelor), Malta (99 % din totalul zonelor), Grecia (97 % din totalul zonelor) și Austria (95 % din totalul zonelor).
Detalii 


Aprilie 2017

Porto ocupă prima poziţie în topul destinaţiilor din Europa pentru 2017
20 destinații selectate au concurat pentru titlul de prestigiu Destinația europeană cea mai bună din 2017. 
După o perioadă de trei săptămâni de vot online, Porto  a câștigat acest titlu
Oraşul din nordul Portugaliei ocupă prima poziţie în topul destinaţiilor din Europa pentru 2017, alcătuit de organizaţia de turism European Best Destinations.
  • Milano, 
  • Gdansk, 
  • Atena,
  •  San Sebastian, 
  • Sozopol,
  •  Viena, 
  • Stari Grad, 
  • Basel, 
  • Rotterdam, 
  • Roma, 
  • Madrid, 
  • Paris,
  •  Bonifacio 
  • și Wild Taiga sunt următoarele destinații cele mai bune pentru o vacanță sau călătorie în oraș în 2017.
Porto este excepțional în mai multe moduri nu doar unul și “Cidade Invicta” (orașul nevinovat) este istorie, este arhitectură, cultură, gastronomie, comerț, întâlniri și descoperiri.  


Pagina web  European Best Destinations