Faceți căutări pe acest blog

Vacanta europeana



„Călătorind prin Europa” este site-ul oficial al Uniunii Europene destinat persoanelor care călătoresc în cele 27 de state membre ale UE. Fie că vă aflaţi în concediu, fie că sunteţi într-o călătorie de afaceri, veţi găsi aici sfaturi practice şi utile pe diverse subiecte, de la documente necesare şi informaţii privind accesul la îngrijiri medicale, până la detalii cu privire la utilizarea telefonului mobil.

Aveţi atât de multe lucruri de descoperit atunci când călătoriţi în Europa! Datorită Uniunii Europene, acum puteţi obţine informaţii mai uşor. Puteţi călători în multe ţări fără să fiţi controlat la frontieră. Cu moneda euro în buzunar, puteţi pleca liniştiţi la cumpărături „fără graniţe”. Vă invităm să profitaţi de aceste avantaje şi să exploraţi lumea din jur!
  




Vizitaţi Capitalele culturale europene


Începând cu 1985, peste 35 de orașe au fost desemnate Capitale culturale europene, de la Stockholm la Genova, de la Atena la Glasgow și de la Cracovia la Porto. De-a lungul anilor, acest eveniment a evoluat fără a pierde din vedere principalul său obiectiv: acela de a pune în evidență bogăția și diversitatea culturilor europene și a caracteristicilor lor comune, de a promova o mai bună cunoaștere reciprocă între cetățenii europeni și de a încuraja un sentiment al apartenenței la aceeași comunitate „europeană”.


Vara este momentul cel mai propice pentru a profita de oferta culturală europeană, de la muzică modernă şi clasică până la teatru şi balet.


 În Slovenia, în perioada 23 august-2 septembrie, Festivalul Mladi Levi Englishslovenščina propune un amestec de teatru şi dans. Este un eveniment binecunoscut, care a contribuit deja la promovarea unor tinere talente din teatrul contemporan progresiv.

La Utrecht, în Olanda, Gaudeamus Muziekweek EnglishNederlands prezintă, între 2 şi 9 septembrie, muzică modernă şi creaţiile unor compozitori tineri.

Anul acesta, Festivalul internaţional de literatură DeutschEnglish de la Berlin (4-15 septembrie) reuneşte autori din toată lumea, care oferă lecturi şi discută despre arta lor.

Următoarea oprire pe linie muzicală este Punkt English , care are loc în Kristiansand, Norvegia, în perioada 6-8 septembrie. Evenimentul poartă amprenta legendarului Brian Eno, directorul artistic din acest an. Alegerile sale merg de la muzicieni avangardişti precum cei de la Cyclobe până la Malian Guimba Kouyaté.

Dacă v-aţi hotărât să plecaţi în vacanţă mai târziu, Festivalul Steirischer Herbst DeutschEnglish din Austria (21 septembrie-14 octombrie) vă oferă o îmbinare fascinantă de teatru, dans, arhitectură, film, muzică, artă şi literatură.

Pentru teatru puteţi merge şi în Slovacia, la Nitra, unde în perioada 21-26 septembrie are loc Festivalul internaţional de teatru Englishslovenčina
Apă curată în majoritatea destinațiilor de vacanță din UE

Vești bune dacă aveți de gând să petreceți o vacanță la plajă în Europa, în această vară. Dintre apele pentru scăldat din Uniunea Europeană, 92,1 % îndeplinesc acum standardele minime de calitate a apei prevăzute de Directiva privind apa pentru scăldat.

Pe primele locuri în 2011 s-au situat Cipru, Croaţia, Malta şi Grecia, unde în peste 90% din locaţii calitatea apei pentru scăldat a fost „excelentă”. Restul de 10% au îndeplinit cerinţele obligatorii.

Pe ultimele locuri s-au aflat Ţările de Jos, Bulgaria, Letonia, Luxemburg şi Belgia, unde un număr relativ mic de locaţii au întrunit standardele europene minime.

Potrivit raportului Agenţiei Europene de Mediu, în 2011, apele din România au îndeplinit cerinţele obligatorii în proporţie de 100%.
 
Detalii


Promovarea europeana a turismului:  

  • UE&CoE - Resurse web, 
  • UE&CoE - Documente
  • UE&CoE  - Publicatii







Sezonul vacanțelor: sugestii utile pentru o vară fără griji

Odată cu începutul sezonului vacanțelor și în condițiile în care milioane de europeni intenționează să călătorească în interiorul și în afara Uniunii Europene, există anumite aspecte ale călătoriei de care fiecare european ar trebui să fie conștient. Fie că acestea se referă la deținerea unei asigurări de sănătate, la soluționarea litigiilor legate de călătorie cu un operator sau la călătoria cu un animal de companie, aceste sugestii oferă indicii utile cu privire la modul în care Uniunea Europeană acționează pentru a ajuta și pentru a oferi asistență cetățenilor UE care călătoresc.
IN ACEASTĂ VARĂ, BRONZAŢI-VĂ INTELIGENT! 

Mulţi dintre noi se îndreaptă spre destinaţii de vacanţe însorite. Însă expunerea la soare, chiar şi în limite reduse, comportă un risc ridicat: poate provoca cancer de piele.

Comisia Europeană atrage aten ţia consumatorilor cu privire la importanţa unei protecţii adecvate împotriva soarelui în această vară şi le reaminteşte să caute sistemul de etichetare mai clar pe produsele de protecţie solară

Detalii 

 5 lucruri pe care trebuie să le știți când călătoriți în străinătate


Tuturor ne place să călătorim, dar știm ce trebuie să facem când lucrurile nu merg așa cum am prevăzut? Dacă intervine o urgență, dacă zborul ne este anulat sau dacă pierdem pașaportul… UE are reguli care face mai ușoară viața călătorilor.



Vara este momentul potrivit pentru relaxare citind. Ce recomandă europenilor  deputații din Parlamentul European să citească în timp ce fac plajă sau se răcoresc la marginea piscinei.
 
 Mai mult

Vezi de asemenea:

Premiului UE pentru Literatură: Lista cartilor câștigătoare