Faceți căutări pe acest blog

Viitorul Curţii europene a Drepturilor Omului: Lansarea consultaţiei publice


Consiliul Europei a lansat o consulaţie publică cu privire la viitorul pe termen lung al sistemului european de protecţie a drepturilor omului, bazat pe Convenţia europeană a Drepturilor Omului şi Curtea europeană de la Strasbourg.

Persoanele particulare şi organizaţiile sunt invitate să-şi trimită contribuţiile cu privire la oricare din aspectele sistemului convenţiei, cum ar fi:

- provocările cu care s-ar putea confrunta pe viitor convenţia şi curtea

- rolul curţii de a ajuta la protecţia şi interpretarea drepturilor individuale

- reformele posibile care ar ajuta la depăşirea supraaglomerării curţii cu dosare

- procedura de implementare a hotărârilor curţii şi rolul autorităţilor naţionale

- plata reparaţiilor acordate reclamanţilor
Contribuţiile iniţiale trebuie transmise prin intermediul paginii de internet a Consiliului Europei (Council of Europe website) până luni, 27 ianuarie 2014, ora 12.00. Autorii contribuţiilor selectate vor fi invitaţi să participle la discuţiile ulterioare.

Un grup format din experţi naţionali numiţi de guvernele statelor membre ale Consiliului Europei va examina informaţiile colectate şi va pregăti un raport care va fi înaintat Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei până la 15 aprilie 2015.

Acest proces este un rezultat al Conferinţei din 2012 de la Brighton privind viitorul Curţii Europene a Drepturilor Omului.