Faceți căutări pe acest blog

BV - Ghidul Acordului de Asociere UE-RM


Un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană  este un tratat internațional între UE și o țară din afara UE, în cazul nostru Republica Moldova.(Definiția oficială dată de către UE)

UE - Republica Moldova va crea un cadru de cooperare în domenii precum comerțul, politica de securitate și cultură. Totuși, aceasta este mai mult decât o simplă cooperare. Acordul de Asociere va permite de a construi o integrare mai profundă atât din punct de vedere politic cît și economic dintre țara noastră și UE.

Ce înseamnă acest lucru în practică?

Uniunea Europeană se bazează pe respectarea democrației și a statului de drept, cu valorile și standardele legale care dau undă verde pentru țările în curs de dezvoltare, cum ar fi ţara noastră. Acordul de Asociere va permite racordarea sistemelor politic și economic al Republicii Moldova în conformitate cu valorile europene și standardele și reglementările Uniunii Europene.

Acordul de Asociere include, de asemenea, un Acord de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, ceea ce va reduce barierele în calea comerțului între UE și Republica Moldova, contribuind astfel la creșterea economiei noastre.