Faceți căutări pe acest blog

Reprezentantul Special al OSCE publică recomandări pentru Guvernul Republicii Moldova privind combaterea traficului de fiinţe umane

Report by OSCE Special Representative and Co-ordinator for Combating Trafficking in Human Beings, following her visit to Moldova, 31 October - 3 November 2011. -  2012. - 19 p.


Reprezentantul special al OSCE şi Coordonatorul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Maria Grazia Giammarinaro, a publicat recomandări adresate Guvernul Republicii Moldova de a avansa continuarea eforturilor de prevenire a traficului de fiinţe umane, de a asista persoanele traficate şi de a aduce făptaşii în faţa justiţiei.

În recomandările sale, Reprezentantul Special a solicitat Guvernului Republicii Moldova să susţină angajamentul politic de acţiune anti-trafic prin încurajarea audieri parlamentare pe această temă, să sporească măsurile de protecţie a copilului pentru o mai bună prevenire a traficului de copii şi să lichideze practicile frauduloase de recrutare, în scopul de a detecta şi a preveni traficul de persoane în scopul angajării ilegale.

O altă recomandare este de a consolida aplicarea legii şi răspuns justiţiei penale, inclusiv prin asigurarea coerenţei legislative dintre Codul penal şi Legea anti-traficului, precum şi organizarea sesiunilor de formare extinse pentru reprezentanţii forţelor de poliţie, procurorii, judecătorii, precum şi avocaţii care oferă asistenţă juridică victimelor.

Vezi de asemenea: