Faceți căutări pe acest blog

Ziua europeană a siguranței rutiere

Cea de-a IV-a ediție a Zilei europene a siguranței rutiere (4th European Road Safety Day) este organizată în comun de Comisia Europeană și președinția cipriotă a UE. Pe ordinea de zi sunt aspecte precum crearea unei culturi a siguranței rutiere în rândul tinerilor și ateliere privind educația, aplicarea legislației și comportamentele riscante. Pentru programul complet, a se vedea site-ul evenimentului.
 
Ziua europeană a siguranței rutiere vizează, pe de o parte, sensibilizarea factorilor de decizie și a opiniei publice cu privire la provocările legate de siguranța rutieră și, pe de altă parte, modificarea comportamentului participanților la trafic pentru ca mobilitatea să fie sigură și accesibilă tuturor.

Evenimentul oferă oportunitatea lansării noii pagini de Facebook a Forumului European al Tineretului pentru Siguranța Rutieră, pentru a continua încurajarea dezbaterii și a spori gradul de sensibilizare în cadrul tot mai marii comunități europene a tinerilor activiști implicați în domeniul siguranței rutiere. În plus, un nou video privind siguranța rutieră care vizează tinerii cetățeni va disemina mesajul că în perioada 2001-2010 au fost salvate 100 000 de vieți - și că împreună putem continua să salvăm mai multe vieți până în 2020. 

Deja în 2007, prima ediție a Zilei europene a siguranței rutiere a avut ca temă tinerii conducători auto. Ediția a II-a, în 2008, s-a axat pe siguranța circulației în mediul urban. În 2010, cea de-a III-a ediție a Zilei europene a siguranței rutiere a acordat o importanță deosebită luptei transfrontaliere împotriva infracțiunilor.


Pentru informații suplimentare:

Despre politica privind siguranța rutieră: 
 Documente 

Moldova

Statistica accidentelor rutiere / Biroul Naţional de Statisticăal RM