Faceți căutări pe acest blog

SEDL 2016: promovarea dialogului intercultural


Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale:  promovarea dialogului intercultural, educaţia pentru cetăţenie democratică şi drepturile omului


 
"Conviețuirea în societăți culturale diverse: respect, dialog, interacțiune", va fi tema pentru Săptămâna Europeană a Democrației Locale din 2016 (SEDL), fiind o continuare a ediţiei din 2015 cu un accent mai pronunţat pe educația pentru cetățenie democratică și drepturile omului. "Este importantă educația cetățenilor la nivel local în ceea ce privește drepturile și libertățile lor fundamentale pentru a le permite să dobândească abilități în promovarea respectului și a diversității", a declarat Gaye Doganoglu (PPE / CCE, Turcia), vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale și coordonator politic pentru SEDL.

De asemenea. tema ediţiei din 2016 este în concordanţă cu priorităţile actuale ale Consiliului Europei şi instanţelor sale, cum ar fi Planul de acţiune pentru construirea societăţilor inclusive (2016-17), Strategia Congresului privind prevenirea radicalizării şi tema Forumului mondial pentru democraţie din 2016 care va fi „Educaţie pentru democraţie”.

Ediţia din 2016 a Săptămânii pentru Democraţie Locală se va desfăşura între 10 şi 16 octombrie. Totodată, dacă aceasta va coincide cu alte evenimente sau alegeri locale, autorităţile locale pot alege pentru organizarea SEDL o dată ma potrivită în cadrul lunii octombrie, dacă va fi posibil.



Autorităţile din ţările europene sunt încurajate să elaboreze programe şi să desfăşoare activităţi în conformitate cu tema anului, dar care să fie adaptate propriilor priorităţi.


Ce este Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale?

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale (SEDL) este un eveniment anual creat pentru a sensibiliza cetăţenii europeni din 47 de state membre cu privire la modul în care autorităţile locale funcţionează şi oportunităţile disponibile în comunitatea lor pentru a participa la luarea deciziilor. La rândul lor, autorităţile locale sunt chemate să mediteze asupra responsabilităţilor lor în societăţile democratice.

În Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale publicul larg este informat cu privire la Consiliul Europei, instituţia majoră de referinţă în Europa pentru valorile universale precum democraţia şi drepturile omului şi este evidenţiat rolul pe care Congresul Puterilor Locale şi Regionale (CPLR) îl joacă în dezvoltarea şi consolidarea democraţiei locale din toată Europa. Această săptămână în jurul datei de 15 octombrie a fost aleasă pentru a oferi prin acest eveniment un tribut Cartei Europene a Autonomiei Locale, deschisă pentru semnare la 15 octombrie 1985.

INREGISTRAREA pentru SEDL 2016 a inceput!

PLIANT GENERAL
ROMANIAN - RUSSIAN 

SEDL: LOGO ŞI IDENTITATE VIZUALĂ
ROMANIAN - RUSSIAN  

 Texte şi instrumente (eng., fr.)