Faceți căutări pe acest blog

BV - Planul naţional de armonizare a legislaţiei pentru anul 2014

DESCARCATI
HOTĂRÎRE Nr. 28 din 22.01.2014 cu privire la aprobarea Planului naţional de armonizare a legislaţiei pentru anul 2014// Monitorul Oficial al RM. - 2014. - 31.01.2014 ( Nr. 24-26 ) ,  art Nr : 44


 Procesul de realizare a angajamentelor ce vizează integrarea economică și cooperarea dintre RM și UE trebuie să fie unul organizat, bazat pe o viziune strategică clară asupra modului de implementare graduală a legislației UE
În acest context, proiectul Planului Național de armonizare a Legislației pentru anul 2014 vine să structureze agenda Guvernului pentru anul viitor în privința priorităților de armonizare legislativă.
Obiectivul fundamental al Planului este avansarea procesului de armonizare legislativă prin transpunerea a 79 de acte ale UE. Măsurile legislative naționale care vor realiza transpunerea includ 60 de proiecte, dintre care 15 legi, 32 hotărîri de guvern și 13 acte departamentale; 44 sunt propuneri de acte noi, iar 16 acte de modificare.

În vederea asigurării clarității procesului și facilitării activității de monitorizare a progreselor sectoriale, acțiunile au fost sistematizate în compartimente ce corespund clasificatorului acquis-ului UE, precum și capitolelor de negocieri din Acordul de Asociere cu UE . Structura cuprinde 11 domenii: standardizare, societăți comerciale, contabilitate și audit, servicii financiare, agricultură, proprietate intelectuală, protecția mediului înconjurător, ocuparea forței de muncă, concurență, transport aerian și spaţiul de libertate, securitate şi justiţie.