Faceți căutări pe acest blog

BV - Raportul anual 2012 cu privire la asistenţa externă acordată Moldovei

Descarcati
Cooperarea pentru dezvoltarea: Raportul anual 2012 cu privire la asistenţa externă acordată Moldovei. - Ch.,  2013. - 64 p.

Raportul cu privire la asistenţa externă acordată Moldovei – 2012 conține informații privind Asistența Oficială pentru Dezvoltare (AOD) primită de Republica Moldova de la partenerii de dezvoltare în anul 2012; valoarea practică a Raportului fiind creșterea gradului de conștientizare a tuturor părților implicate, a importanței asistenței externe, dar și analiza situației actuale privind utilizarea acesteia – în special, evaluarea modului în care resursele externe contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova.

Potrivit Raportului, în anul 2012 Republica Moldova a beneficiat de 384 de proiecte în proces de implementare în diverse sectoare, inclusiv 116 de proiecte în domeniul guvernării și al societății civile, 58 de proiecte în infrastructură și servicii sociale, 49 de proiecte destinate educației, 31 de proiecte în agricultură, 29 proiecte multisectoriale, 24 proiecte pentru dezvoltarea sectorului privat, 19 proiecte în domeniul mediului și 16 proiecte care au vizat generarea și livrarea energiei. În total, în anul de raportare au fost lansate 98 de proiecte noi, cu angajamente noi în valoare de 206,6 milioane de euro în diferite sectoare. Uniunea Europeană este cel mai mare dintre multiplii parteneri de dezvoltare care au fost activi în Moldova. Alți donatori importanți sunt BERD, BEI, BM, Guvernul Statelor Unite ale Americii, ONU, Regatul Suediei, Republica Austria, Confederația Elvețiană și Republica Federală Germană. 

Pentru anul 2013, volumul estimat al asistenței externe este de 314 milioane euro.

Vezi de asemenea 

Raportul anual 2011 cu privire la asistenţa externă acordată Moldovei