Faceți căutări pe acest blog

Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

Data de 18 octombrie a fost desemnată în anul 2007 de către Comisia Europeană „Zi europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane", urmărindu-se creşterea gradului de conştientizare a societăţii asupra acestui fenomen. În perioada 15-20 octombrie curent, Comitetul naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane alături de Secretariatul permanent, autorităţile publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi internaţionale din Republica Moldova marchează „Săptămîna AntiTrafic", în cadrul căreia vor fi realizate acţiuni pe întreg teritoriul ţării.

Pe 18 octombrie, ora. 11.00, cînd este marcată „Ziua Europeană de luptă împotriva TFU", la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, va fi lansată Expoziţia foto cu genericul „aRtitudine impotriva traficului de fiinţe umane", şi în 20 octombrie în incinta Cinematografului GAUDEAMUS va fi rulat filmul „Calea ruşinii", film mut prezentat pe fundalul muzicii interpretate live - o formă atractivă pentru publicul tînăr.

Cu ocazia publicării, la 17 octombrie 2013, a celui de-al treilea raport general asupra activităţilor sale, Grupul de experţi în combaterea traficului de fiinţe umane, GRETA, organul Consiliului Europei de monitorizare a respectării Convenţiei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane a cerut guvernelor să acţioneze. „Traficul de fiinţe umane şi cele mai grave forme de exploatare care îl însoţesc justifică trecerea Guvernelor şi a Parlamentelor la o nouă etapă”, a declarat Nicolas Le Coz, preşedintele GRETA, „deoarece Europa nu trebuie să rămână un paradis pentru traficanţilor.