Faceți căutări pe acest blog

BV_CoE: Sănătatea mintală şi dependenţa în închisoare



Psychological and medical care for drug users in prison establishments in the Republic of Moldova / Doltu S., Adam I. // Mental Health and Addiction in Prisons. - Strasbourg: Council of Europe. - P. 66-68.

Disponibil :  https://rm.coe.int/mental-health-and-addiction-in-prisons-written-contributions-to-the-in/168075f532

În afară de articolul semnat de Doltu Svetlana şi Adam Iuliana cu privire la tratamentul psihologic şi medical al consumatorilor de droguri în închisorile din Moldova, în publicaţie sunt incluse şi alte articole ale experţilor care au participat la Conferinţa Internaţională privind sănătatea mintală şi dependenţa în închisoare, desfăşurată la Bucureşti în perioada 27-28 februarie 2013.

Evenimentul a fost organizat de către grupul Pompidou în colaborare au Agenţia Antidrog din România şi  Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Articolele cuprinse în această publicaţie reflectă principalele concluzii şi argumente alre experţilor care au fost prezenţi la conferinţă.

Conferinţa internaţională s-a derulat în cadrul proiectului „Prevenirea abuzului şi traficului de droguri în penitenciare”, finanţat de Grupul Pompidou din cadrul Consiliului Europei.

La eveniment au participat Secretarul executiv al Grupului Pompidou, dl. Patrick Penninckx, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog din România, dl Sorin Oprea, directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, dl. Cătălin Bejan, precum şi alţi reprezentanţi de seamă ai Consiliului Europei, experţi din aproximativ 15 ţări, inclusiv din Republica Moldova, şi organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, specialişti din cadrul instituţiilor române care au atribuţii în domeniul de referinţă.

Conferinţă s-a concentrat pe abordările regionale şi europene curente de îmbunătăţire a serviciilor de tratament pentru dependenţa clinică şi psihologică de droguri în închisori şi a servit pentru participanţi drept platformă pentru împărtăşirea de experienţă profesională.