Faceți căutări pe acest blog

Ziua Avocaţilor Europeni


„Ziua Avocaţilor Europeni” va fi sărbătorită anual la 10 decembrie, în rezultatul deciziei Consiliului Barourilor şi Societăţilor Juridice din Europa (CCBE) şi va avea ca scop promovarea valorilor comune ale avocaţilor şi a rolului lor în edificarea statului de drept.

În 2014, CCBE a lansat ideea de a coordona un eveniment european anual care va încuraja uniunile profesionale şi barourile să organizeze activităţi la nivel naţional şi local, în jurul unei teme centrale, în scopul promovării Statului de Drept şi a rolului avocatului în apărarea acestor principii juridice în favoarea cetăţenilor.

Tema centrală, propusă de CCBE pentru va fi dezbătută anul acesta în cadrul evenimentelor legate de Ziua Avocaţilor Europeni, este apărarea secretului profesional şi a confidenţialităţii relaţiilor avocat-client.

Ziua Avocaţilor Europeni va fi celebrată nu doar de Statele membre ale UE, dar de toate statele din Europa.

Republica Moldova de asemenea s-a alăturat acestei iniţiative europene.



Cu acest prilej, toți cetățenii R. Moldova vor putea face o vizită la sediul Uniunii Avocaţilor din RM (str. Bănulescu-Bodoni, 53A) şi la sediul birourilor de avocaţi. În această zi, avocaţii desemnaţi vor oferi consultaţii gratuite pentru cetățeni începând cu ora 09:00 până la ora 17:00.

Lansarea ideei de celebrare a Zilei Avocaţilor Europeni a fost salutată de Věra Jourová, Comisarul European pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen.
INFORMAŢII SUPLIMENTARE:
Mesaj către Ziua Avocaţilor Europeni din partea Comisarului European pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen