Faceți căutări pe acest blog

BIblioteca virtuala (BV)_ Migratie_Documente oficiale (UE)


"Abordare globală în materie de migrație și mobilitate”


The Global Approach to Migration and Mobility: Communication from the Commission to the European Parliament, the Council, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions COM(2011) 743 final. - 25 p.








Consolidarea mobilității și a cooperării în centrul strategiei revizuite a UE în domeniul migrației 

Bruxelles, 18 noiembrie 2011 - UE trebuie să își intensifice relațiile cu statele terțe pentru a beneficia într-o mai mare măsură de avantajele reciproce pe care le poate oferi migrația. Deși migrația reprezintă o prioritate a agendei politice a Uniunii Europene, primăvară arabă și evenimentele din sudul Mediteranei din 2011 au evidențiat încă o dată necesitatea unei politici coerente și cuprinzătoare în materie de migrație la nivelul UE.

Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană propune consolidarea dialogului și a cooperării operaționale cu țările terțe în domeniul migrației și mobilității, aprofundând propunerile din comunicarea privind parteneriatul și prosperitatea împărtășită cu țările sud-mediteraneene din 8 marş. Noua abordare este prezentată în detaliu într-o „Abordare globală în materie de migrație și mobilitate” revizuită, în care mobilitatea resortisanților țărilor terțe ocupă un loc central și prin care parteneriatele devin mai durabile și mai puternic orientate spre viitor. Mobilitatea resortisanților țărilor terțe dincolo de frontierele externe ale UE reprezintă un aspect important, aceasta aplicându-se unor categorii diverse de persoane, cum ar fi cele aflate în vizită pe termen scurt, turiștii, studenții, cercetătorii, oamenii de afaceri sau membrii de familie aflați în vizită, și fiind legată de politica în domeniul vizelor.


Comunicat de presa