Faceți căutări pe acest blog

BV - Rezoluţia Parlamentului European din 6 februarie 2014 referitoare la Transnistria

DESCARCATI
Dreptul la educație în regiunea Transnistriei:  Rezoluţia Parlamentului European din 6 februarie 2014 referitoare la Transnistria (2014/2552(RSP))PE527.328// PE: TEXTE ADOPTATE în şedinţa de joi 6 februarie 2014. - P.145 - 151

Parlamentul European a votat o rezoluție în care este condamnată încălcarea drepturilor omului în Transnistria, pornind de la noile plângeri ale școlilor cu predare în limba română. 

Axata initial pe dreptul la educatie, rezolutia cu privire situatia scolilor cu predare in grafie latina din regiunea transnistreana a capatat, dupa negocieri intre grupurile politice din Parlamentul European, si o expresie politica. Documentul adoptat  de Parlamentul European «condamna politizarea educatiei in regiunea separatista Transnistria din Republica Moldova si cere respectarea dreptului cetatenilor de limba română de a avea acces la educatie in limba lor materna». Rezolutia mai cere incetarea oricarei forme de presiune indreptata catre institutiile de invatamant in limba romana din regiunea transnistreana.