Faceți căutări pe acest blog

Carta socială europeană - Raport de activitate 2012


Raportul indică, de asemenea, o creştere semnificativă din 1998 a numărului de plângeri colective, cu 12 cereri noi şi 4 decizii pe fond, în cazurile referitoare la drepturile de locuit ale romilor (Franţa şi Portugalia), dreptul la grevă (Belgia ) şi salariile poliţiei (Portugalia). Deşi cererile sunt încă relativ puţine la număr, rezultatele implementării lor în practică şi în principiu, nu sunt neglijabile, iar deciziile Comitetului au avut un impact considerabil asupra politicii şi practicii naţionale.

În 2011 a fost marcată cea de-a 50-a aniversare a Cartei şi o ocazie de a invita statele care nu au făcut încă acest lucru să ratifice Carta revizuită şi să adere la procedura de plângeri colective.

"Rezultatele acestor 50 de ani ne permit să privim cu optimism viitorul ", a menţionat preşedintele Comitetului European pentru Drepturi Sociale, Luis Jimena Quesada. "Carta şi jurisprudenţa sa au devenit o sursă de legitimitate pentru politica naţională, de schimb reciproc la nivel internaţional, de motivare şi de inspiraţie pentru organizaţiile societăţii civile şi nu în ultimul rând o sursă de speranţă pentru milioane de oameni de a-şi îmbunătăţi viaţa de zi cu zi "