Faceți căutări pe acest blog

Masa rotundă cu tema ”Competitivitatea economiei Republicii Moldova în spațiul european: un viitor prosper sau un șoc economic?”

Parlamentul Tinerilor a organizat o masă rotundă cu tema "Competitivitatea economiei Republicii Moldova în spaţiul european:un viitor prosper sau un şoc economic?" Invitatul evenimentului  a fost Veaceslav Ioniţă, preşedintele comisiei Economie, Buget şi Finanţe din cadrul Parlamentului.

copul evenimentului a fost de a discuta activitatea Comisiei Economie, Buget și Finanțe din cadrul PRM în vederea sincronizării legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene.

De asemenea, tinerii deputați au fost interesați de participarea Delegației Republicii Moldova la Euronest în aprilie anul curent și de deciziile care au fost luate în cadrul acestei Adunări. Un punct aparte de dezbateri a fost pe marginea oportunițăților pe care le prezintă Uniunea Europeană și Uniunea Vamală, fiind făcută o comparație cu privire la procedura de aderare la aceste două structuri.

Tinerii deputați au analizat activitatea legislativă a domnului Ioniță și au adresat întrebări pe marginea acesteia, punînd în discuție legile pe care le-a înaintat în Parlament, printre acestea fiind vizate legi cu privire la Bugetul Curții de Conturi, Zonei Economice Libere din Bălți și a celei cu privire la protecția consumatorilor.

Pe lîngă discuții cu privire la domeniul economic în general, dna Ursu a prezentat subiectul antreprenoriatului RM din perspectivă europeană. Tinerii deputați au dezbătut tema antreprenoriatului Moldovei și perspectivele pe care le poate avea într-o eventuală aderare la Uniunea Europeană.

Forumul Național Legislativ de Tineret PARLAMENTUL TINERILOR a fost instituit de Institutul Tineretului Guvernator reieșind din parteneriatul cu Parlamentul Republicii Moldova stabilit în anul 2008, și reprezintă organul consultativ al Parlamentului Republicii Moldova. Parlamentul Tinerilor este unicul forum legislativ de tineret al Moldovei, recunoscut la nivel național și internațional.

Vezi: