Faceți căutări pe acest blog

Săptămâna educaţiei pentru cetăţenie globală ( 12-20.11.2011)


Săptămâna educaţiei pentru cetăţenie mondială

2011

„SĂ ACŢIONĂM PENTRU PLANETA NOASTRĂ!”

  • Cea de-a XIII-a ediţie a Săptămânii educaţiei pentru cetăţenie mondială (SECM), coordonată de către Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, se va desfăşura între 12 şi 20 noiembrie, sub sloganul

„SĂ ACŢIONĂM PENTRU PLANETA NOASTRĂ!”

  • Toate şcolile, organizaţiile de tineret sau asociaţiile implicate în programele educative din Statele membre ale Consiliului Europei sunt invitate să participe la această iniţiativă. Sunt încurajate parteneriatele între instituţiile şcolare şi lucrul în reţele cu partenerii din Sud. Săptămâna educaţiei pentru cetăţenie mondială constituie o ocazie pentru elevi, învăţători şi grupuri de tineret de a implementa un proiect de educaţie pentru cetăţenia mondială. Aceste proiecte pot fi adresate Centrului Nord-Sud care le va afişa pe pagina sa web pe toată durata săptămânii, în scopul de a favoriza lucrul în reţea şi de a face schimb de experienţe. Totodată, vă atenţionăm că actualizarea paginii se va efectua şi după încheierea săptămânii, astfel oferindu-vă ocazia de a adăuga noi proiecte pe parcursul întregului an.

  • Pot fi abordate subiecte ce ţin de diversitate şi inegalitate la nivel local şi mondial, adoptând în calitate de principii directoare către anul 2015 Obiectivele Mileniului pentru Dezvoltare, şi păstrând spiritul temelor centrale ale cetăţeniei mondiale:

    • conştientizarea vastităţii mondiale şi a rolului nostru de cetăţeni ai lumii;
    • atitudini de respect a diversităţii şi aptitudini de comunicaţie interculturală;
    • capacitatea de a acţiona pentru o lume mai echitabilă şi ecologic mai durabilă;
    • responsabilitate pentru propriile acţiuni.

Dacă doriţi să vă împărtăşiţi activitatea sau experienţa, contactaţi-ne pe noi sau coordonatorul naţional din ţară pentru săptămâna educaţiei pentru cetăţenie mondială prin intermediul paginii noastre – www.nscentre.org.

Pe pagina web a Săptămânii Educaţiei pentru Cetăţenie Mondială veţi găsi:

·        Sugestii de activiăţi pentru clasă şi şcoală
·        Contacte naţionale ale reţelei SECM
·        Link-uri utile către alte reţele educative, resurse pedagogice şi buletine de informare în domeniul educaţiei pentru cetăţenie mondială.