Faceți căutări pe acest blog

BV - UE-RM - Aprofundarea relațiilor UE - RM : Ce? De ce? Cum?

Aprofundarea relațiilor UE - RM  : Ce? De ce? Cum? =Deepening EU-Moldovan Relations] : What, why and how?: : Ediția a 2-a,  Editat de Michael Emerson și Denis Cenușă . ─ Chişinău : Expert-Grup, 2018. - 266 p. : il.
 [Accesat la 23.10.2018]
Disponibil la :


Acest Manual, prezent în cea de-a doua ediție, reprezintă cea mai completă și independentă evaluare a Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între UE și Moldova. Manualul este parte componentă a unei trilogii de manuale, alături de publicații comparabile cu privire la Georgia și Ucraina. Întrucât primele ediții au explicat în mare măsură conținutul acordurilor, această nouă ediție stabilește un nou teren în prezentarea unor noi tentative de evaluare privind modul în care procesul avansează.

Manualele din trilogia menționată au fost descrise ca fiind un "ghid unic" sau "biblie" pentru acorduri și sunt, prin urmare, materiale de referință indispensabile pentru politicienii din UE și cele trei țări, precum și pentru administrarea intereselor de afaceri, mediul academic și organizațiile neguvernamentale.


Prima ediție a acestui manual a fost publicată în 2016. În cei doi ani care s-au scurs, în Republica Moldova s-au întâmplat multe în vederea punerii în aplicare a acordului. Scopul acestei secunde ediții este de a trece dincolo de explicațiile Acordului, de a prezenta o descriere a modului în care acesta este pus în aplicare și de a oferi o evaluare preliminară a procesului.

Manualul este destinat unui pubic largă de cititori, inclusiv oficiali, parlamentari, lideri de afaceri, avocați, consultanți de afaceri, grupuri de reflecție, organizații ale societății civile, profesori universitari, formatori, studenți și jurnaliști.


Prima ediție a cărții este disponibila în sala de lectură a CPESC

http://cpescmdlib.blogspot.com/2018/02/ue-intrari-noi-aprofundarea-relatiilor.html

O versiune mult mai scurtă și mai accesibilă a primei ediții a Manualului este disponibilă, cu scopul de a ajunge la un număr mai mare de cititori, inclusiv studenții

VEZI DE ASEMENEA: