Faceți căutări pe acest blog

BV - Ghidul programului Erasmus+ 2019


Pentru 2019 se preconizează o creștere cu 300 de milioane EUR (sau 10 %) a fondurilor disponibile pentru Erasmus+ față de 2018.

 „După un an, Comisia Europeană își respectă promisiunea făcută statelor membre de a construi un spațiu european al educației până în 2025. Depunem eforturi pentru ca învățarea, studiile și cercetarea să nu mai fie blocate de granițe în Europa. Nu vrem ziduri care să împiedice realizarea excelenței, a inovării și a incluziunii în educație. Universitățile europene au un adevărat potențial de a transforma peisajul învățământului superior în Europa și sunt mândru că le oferim un impuls puternic prin programul Erasmus+.” Tibor Navracsics, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport,


Ghidul programului Erasmus+ 2019 . - 2018. - 347 p. 
Versiunea 1 (2019): 24/10/2018
[Accesat la 25.10.2018]Disponibil la :  https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/documents/erasmus-programme-guide-2019_ro

Prezentul ghid al programului este un instrument destinat oricui dorește să cunoască în profunzime ceea ce presupune programul Erasmus+. Documentul se adresează, în principal, celor care urmăresc să devină:
  • organizații participante: și anume, organizații, instituții, organisme care organizează activități sprijinite de program;
  • participanți; și anume, persoane (elevi, stagiari, ucenici, studenți, cursanți adulți, tineri, voluntari sau cadre didactice universitare, profesori, formatori, lucrători de tineret, profesioniști în domeniile educației, formării, tineretului și sportului etc.) care sunt implicate în activități organizate de organizațiile participante.
În fiecare an, mii de proiecte sunt prezentate de organizații din întreaga Europă pentru a primi sprijin financiar prin programul Erasmus+. Din acest motiv, Comisia a stabilit un proces de evaluare transparent care are ca scop acordarea de granturi pentru cele mai bune proiecte:
  • pentru majoritatea acțiunilor, toate normele și condițiile pentru acordarea unui grant în cadrul programului sunt specificate în prezentul ghid al programului;
  • pentru alte acțiuni, care sunt doar menționate în prezentul ghid al programului, normele și condițiile pentru acordarea unui grant sunt descrise în cererile de propuneri specifice publicate de Comisia Europeană sau în numele acesteia
Ghidul programului Erasmus+ este esențial pentru a înțelege Erasmus+.

Persoanele și organizațiile participante vor găsi în paginile sale informații complete despre toate posibilitățile oferite de Erasmus+.

Ghidul programului Erasmus+ face parte din cererea de propuneri Erasmus+ pentru anul 2019.

Organizațiile și instituțiile care doresc să înainteze propuneri în cadrul acestei proceduri trebuie să îndeplinească condițiile de participare și de finanțare prezentate în ghid.

Documentul oferă informații privind:

  • prioritățile programului
  • acțiunile sprijinite
  • fondurile disponibile pentru diferite acțiuni
  • informații detaliate privind modalitățile de participare.

Organizațiile sunt invitate să trimită cererile on-line agenției naționale, prin intermediul site-ului Erasmus+forms din țara respectivă sau Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Formularele de depunere a cererii on-line și celelalte documente pentru 2019 sunt în curs de pregătire și vor fi publicate pe site-ul agențiilor naționale sau al Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură, în funcție de acțiunile avute în vedere.

Persoanele fizice care doresc să își depună candidatura trebuie să își contacteze organizația sau instituția de învățământ.

Mai mult