Faceți căutări pe acest blog

BV _ Evoluţiile Politicii Europene de Vecinătate






Evoluţiile Politicii Europene de Vecinătate: Publicaţii din  2014






Leigh M. O nouă strategie pentru vecinătatea Europei=A New Strategy for Europe’s Neighborhood/ The German Marshall Fund of the United States. - Washington,2014. - 7 p. 
UE nu poate impune democrația și statul de drept prin condiționalitate politică fără o ofertă de aderare.Ea trebuie să găsească noi modalități de a avansa valorile și interesele sale în țările învecinate.

Descarcati
BockmansS. Priorităţile următoarei Legislaturi: Politici de vecinătate ale UE=Priorities for the Next Legislature:EU neighbourhood policie/ Buletin informativ lunar al CEPS Observatorul European de Vecinătate. - 2014. - 2 p.







descarcati
UE şi vecinii, un angajament reînnoit: Instrumentul european de vecinătate 2014-2020 =EU & Neighbours, a renewed commitment// ENPI Info Centre. - 2014. -  2 p.
Broșură explică noul instrument financiar ( Instrumentului european de vecinătate 2014-2020) , pe care va oferi stimulente în țările de vecinătate care realizează cel mai bine, de funcționare până în 2020.
 




Descarcati
 Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat  2007-2013 - Prezentare generală a activităţilor şi rezultatelor=European Neighbourhood  and Partnership Instrument 2007-2013 – Overview of Activities and Results. - 2014. -  88 p.

Un nou raport , ce prezinta actiunile IEV pentru perioada 2007-2013 si  evidențiaza modul în care instrumentul de parteneriat european de vecinătate (IPEV), a contribuit la consolidarea relațiilor dintre UE și țările partenere din vecinătate și eficientizarea modalitatilor  prin care a fost acordat ajutor tarilor vecine a fost lansat recent de către EuropeAid.

Raportul, subliniază realizările din ultimii șapte ani. Acesta acoperă aspectele generale de sprijin pentru parteneriatul de vecinătate, se referă la efortul regional, include o defalcare de la țară la țară, și oferă multe exemple de activități întreprinse.


Rezumat eng rom




















descarcati


Lehne S.Timpul pentru resetare a Politicii Europene de Vecinătate
Time to Reset the European Neighborhood Policy/ Carnegie Europe. - Washington, 2014. - 26p.
Prin Politica Europeană de Vecinătate (PEV), Uniunea Europeană (UE) are drept scop de a susține transformarea structurală a vecinilor săi din est și din sud, promovarea democrației, a statului de drept, precum și economiile de piață de succes. La zece ani de la lansarea PEV, este evident că politica nu functionează.


Autorul Recomandă : Extinderea cadrului PEV in scopul includerii tuturor regiunilor învecinate, pentru a îmbunătăți setul de instrumente PEV. Dezvoltarea unei abordări mai sofisticate pentru promovarea valorilor democratice., Consolidarea conducerii politice a PEV , etc

Baltag D., Bosse G. Politica Europeana de Vecinătate drept instrument pentru construirea unei comunităţi securizate? Cazul Moldovei=The ENP as an instrument for building a security community? The case of Moldova/ Norwegian Institute of International Affairs. - Oslo, 2014. - 34 p.


Prezenta lucrare este o analiză a modalitatii prin care  Politica Europeana de Vecinatate (PEV) și Parteneriatul Estic (PE) au contribuit in calitate de instrumente complementare  la stabilirea relatiilor de colaborare dintre UE si R.Moldova


Descarcati (eng)
Rezumat (rom)