Faceți căutări pe acest blog

18 noiembrie - Ziua Europeană privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual

În fiecare an, Consiliul Europei invită partenerii să-și concentreze atenția pe un subiect specific cu prilejul Zilei Europene privind Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și a Abuzului Sexual, marcată la 18 noiembrie.

Ediția din 2020 a Zilei Europene se concentrează pe „Prevenirea comportamentului riscant al copiilor: imagini și / sau videoclipuri sexuale auto-generate de copii”. Consiliul Europei colaborează cu un public larg pentru a celebra Ziua Europeană, inclusiv state membre, organizații ale societății civile și parlamente naționale. 

Copiii explorează și își exprimă tot mai mult sexualitatea prin tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC), în special prin intermediul rețelelor sociale și al aplicațiilor de mesagerie. 

Aceasta include generarea și partajarea de imagini și / sau clipuri video sugestive sau explicit sexual. Cu toate acestea, ei subestimează adesea riscurile asociate acestui comportament, sunt supuși presiunii colegilor de a partaja astfel de imagini și / sau clipuri video, sau sunt tentați să se angajeze în comportamente riscante.

Este primordial să fie dezvoltate programe cuprinzătoare de prevenire, pentru a se evita asemenea tipuri de comportamente, deoarece astfel de imagini și / sau clipuri video pot ajunge pe internet și duc la vizarea copiilor pentru constrângere sexuală și / sau extorcare.

Informații suplimentare : 

Resurse CoE

Pagina web dedicată https://www.coe.int/en/web/children/resources1

Resurse UE 

Resurse CPESC/BNRM  : 

Achiziții noi - Publicații CoE privind drepturile copilului
https://cpescmdlib.blogspot.com/2020/12/achizitii-noi-publicatii-coe-privind.html