Faceți căutări pe acest blog

Concursul de fotografie “Europa şi europenii astăzi” #MakingEurope2019



Consiliul Europei vă invită să participați la concursul de fotografie #MakingEurope2019.

Capturați şi și încărcați fotografia pe Instagram! privind viziunea dvs. despre ceea ce este,


  • ce înseamnă Europa, Consiliul Europei pentru Europa şi pentru europeni? 
  • Cum valorile Democraţiei, Drepturile Omului şi Statul de Drept se referă la viaţa de zi cu zi pentru dvs.? 
Atenţie: Republica Moldova este eligibilă în acest concurs. Capturaţi tot ceea ce înseamnă Europa pentru dvs. și încărcați fotografia pe Instagram. Cei șase câştigători (inclusiv şi câştigătorul desemnat general) vor obţine o diplomă și vor fi invitați la evenimentul comemorativ de 70 de ani în luna octombrie 2019. De asemenea, o selecție a celor mai bune fotografii și din categoria fotografiilor cîştigătoare va fi expusă la Consiliul Europei la Strasbourg.


Reguli de participare:


Participanții ar trebui să aleagă unul sau mai multe din cele 5 subiecte listate, să facă o fotografie și să le partajeze pe Instagram. Aceştia pot trimite mai mult decât o fotografie și pot participa la mai multe categorii.

Utilizaţi hashtag-ului #MakingEurope2019 și selectaţi o categorie prin adăugarea hashtag-ului relevant:

#people
#places
#moments
#challenges
#blackandwhite

De asemenea, trebuie să etichetaţi contul de Instagram al Consiliului Europei - @councilofeurope

În acest context, concursul urmărește să stimuleze reflecția asupra firului comun dintre aceste țări, realitatea, provocările, așteptările și speranțele oamenilor pentru un viitor mai bun.

Eligibilitate: Concursul este deschis oricărei persoane cu vârsta de peste 13 ani care locuiește într-unul din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

Perioada de înscriere: Concursul are loc în perioada 4 februarie și 30 aprilie 2019. 

Desemnarea câștigătorului: un juriu va selecta câștigătorii în baza calității, creativității fotografiei și a legendei acesteia, deasemenea se va lua în considerare şi fotografiile care au fost cele mai apreciate. O fotografie va fi premiată pentru fiecare dintre cele 5 categorii menţionate și va fi desemnat şi un câștigător general.

Premiul: cei șase câștigători vor fi anunțați la 30 iunie 2019 și vor primi o diplomă a Consiliului Europei. Ei vor fi invitați la Strasbourg să primească diplomele la evenimentul comemorativ de aniversare a 70 de ani în luna octombrie 2019. De asemenea, o selecție a celor mai bune fotografii și fotografii câștigătoare va fi expusă în cadrul Consiliului Europei de la Strasbourg. 

Despre CoE -Consiliul Europei cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului de pe continent. Aceasta include 47 de state membre, dintre care 28 sunt state membre ale Uniunii Europene. Valorile sale fundamentale sunt: Drepturile Omului, Democrația şi Statul de Drept. Moldova a devenit membru al Consiliului Europei pe data de 13 iulie 1995.

Întrebări: Mai multe detalii şi întrebări cu privire la concursul desfăşurat, pot fi trimise prin e-mail la photo.competition@coe.int