Faceți căutări pe acest blog

"Lumea se schimbă, cum rămâne cu noi?": cea de-a 20-a ediție anuală a Săptămânii Educației Globale (GEW)

"Lumea se schimbă, cum rămâne cu noi?": cea de-a 20-a ediție anuală a Săptămânii Educației Globale (GEW)

Săptămână Educației Globale este un eveniment de conștientizare la nivel european, care are loc anual în instituții educaționale formale și non-formale din întreaga continent. Are o temă diferită în fiecare an.

Scopul săptămânii educaționale globale este de a încuraja educatorii , elevii si studențiii să exploreze activitățile educaționale pentru cetățenia globală. În conformitate cu punctul 4.7 al Obiectivului 4 al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă, Săptămâna Educației Globale abordează aspecte legate de diversitate și inegalitate la nivel local și global și încearcă să încurajeze:

• Conștientizarea lumii extinse și a rolului nostru de cetățeni ai lumii
• Atitudini de respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturale
• Responsabilitatea pentru acțiunile noastre
• Abilitatea de a acționa pentru a face lumea un loc mai echitabil și durabil

În perioada 19-25 noiembrie 2018 în întreaga Europă, dar și în multe alte state ale lumei este organizată cea de-a 20-a ediție anuală a Săptămânii Educației Globale (GEW). Tema acestei ediții este ”Lumea se schimbă, cum rămâne cu noi?” și se concentrează asupra stilului de viață durabil, referindu-se direct la Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite (SDG), care vizează eliminarea sărăciei extreme, reducerea inegalităților și combaterea amenințării cu schimbările climatice până în 2030.

Este un apel pentru a ne regândi obiceiurile și căile de trai, cheltuim și consumăm, dar găsim și noi modalități de educație și socializare. Prin preluarea deșeurilor, poluării, emisiilor și utilizării resurselor naturale, stilul de viață durabil este esențial pentru protejarea mediului.

Acesta este motivul pentru care tema din acest an cere să se reflecteze despre activitățile noastre zilnice, aspirațiile viitoare și impactul pe care îl putem avea asupra influențării schimbării.

Mai mult 



  • https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/the-global-education-week 
  •  #GlobalEducationWeek 
  •  #GEW18  @GlobalEducationNetworkers