Faceți căutări pe acest blog

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor



Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.



Evenimentul a fost sărbătorit de milioane de persoane din 45 de țări participante. În Europa, au fost organizate sute de activități de celebrare a diversității noastre lingvistice și de încurajare a învățării limbilor străine. Pentru a face încă un pas înainte și pentru că limbile stau la baza construcției europene, din această inițiativă a luat naștere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
O zi festivă, cu sonorități multilingve

Dincolo de aceste obiective, 26 septembrie reprezintă și o ocazie de a petrece. În fiecare an, în această zi se organizează sute de evenimente în toată Europa: spectacole, animații pentru copii, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, emisiuni de radio și televiziune, conferințe… posibilitățile sunt nenumărate!
                     VEZI: