Faceți căutări pe acest blog

BV : CoE-RM: Carta Socială Europeană: Raport ad-hoc privind criza costului de trai prezentat de Guvernul Republicii Moldova

European Social Charter: Ad hoc report on the cost-of-living crisis submitted by the Government of the Republic of Moldova: Cycle 2024. - Council of Europe, 2024. - 19 p.

Disponibil: https://rm.coe.int/mda-ad-hoc-cost-of-living-2023/1680ae693b 


Raportul ad-hoc privind criza costului de trai din 2023 prezentat de Guvernul Republicii Moldova analizează impactul major al creșterii prețurilor asupra populației și economiei țării. 

Raportul subliniază că această creștere a costurilor afectează în special categoriile vulnerabile, precum familiile cu venituri reduse și pensionarii. Printre factorii care contribuie la această criză se numără inflația și scăderea puterii de cumpărare a monedei naționale. 

Guvernul Moldovei propune o serie de măsuri pentru a atenua impactul acestei crize, inclusiv ajustarea politicilor sociale și economice, creșterea salariilor și a pensiilor, și îmbunătățirea sistemului de protecție socială. 

De asemenea, raportul evidențiază necesitatea unor eforturi coordonate între sectorul public și cel privat pentru a aborda această problemă.

Informații suplimentare:


Mai mult:

Raport privind evaluarea necesităților în domeniul drepturilor sociale cu accent deosebit pe dreptul la muncă și angajare al persoanelor din grupurile vulnerabile din Republica Moldova (2024)