Faceți căutări pe acest blog

Capitale europene 2020 - #cultura #tineret #turism #green



Descoperiţi Europa prin magia oraselor europene  desemnate în anul 2020 de a reprezenta si evidenția bogăția și diversitatea culturii din Europa, de a împărtăși practici exemplare de participare, precum si de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor şi turiştilor... !



  • Rijeka si Galway – capitale europene ale culturii în anul 2020 
  • Amiens – este Capitala Europeană a Tineretului;
  • Malaga și Göteborg - vor deține titlul capitalelor europene ale turismului inteligent în 2020. 
  • Lisabona – este Capitala Verde Europeană a anului 2020.

Galway (Irlanda) și Rijeka (Croația) - capitalele europene ale culturii în 2020


Galway-este cel mai mare oraș din provincia vestică a Irlandei, Connacht. şi este cel de-al treilea (după Dublin în 1991 și Cork în 2005) oraş iralndez deținător al titlului de capitală europeană a culturii,
Motto-ul programului cultural al oraşului Galway este „Lasă magia să intre”, care explorează teme locale necuvențiale de limbaj, peisaj și migrație - cu o relevanță și rezonanță europeană și universală. „Sper că plouă” va fi tema abordată de oraşul Galway pentru vremea de afară ca sursă de creativitate; în timp ce alte repere includ o sărbătoare a literaturii mondiale - cu o interpretare dramatică a celei mai vechi epopee literare supraviețuitoare din lume, povestea lui Ghilgameș; precum și extrase din Odiseea lui Homer, citite pe plajele Galway.

Rijeka este prima capitală a culturii europene croate care îi va aduce vizibilitate internațională în anul 2020, şi care se va extinde până în restul regiunii Balcanilor de Vest.

Sub sloganul „Portul diversității”, programul Rijeka 2020 va cuprinde sute de proiecte cu aproape 250 de parteneri din 40 de țări. Programul cultural din Rijeka se va concentra pe trei teme de bază: apa, munca și migrația, legate de identitatea sa, dar și problemele actuale din lumea întreagă.

Mai mult -   http://cpescmd2.blogspot.com/2020/01/galway-si-rijeka-capitalele-europene.html

Amiens – Capitala Europeană a Tineretului

Capitala Europeană a Tineretulu Amiens 2020 este Amiens pentru Tineret. Acest nume cuprinde politicile despre tineret de la nivel local la nivel european.
Scopul acestuia este de a crea cele mai bune spații prietenoase și inovatoare din Amiens pentru tineri. Amiens 2020 își propune să orienteze tinerii în centrul proceselor de luare a deciziilor la toate nivelurile şi domeniile. 

Amiens Pentru Tineri vrea să fie un facilitator pentru tineri și toți partenerii implicați în domeniul tineretului, precum părțile interesate din punct de vedere economic, cultural și social, pentru a implementa proiecte. Anul Capitalei Tineretului European este o oportunitate de a îmbunătăți participarea tinerilor la orice nivel al politicilor locale sau europene, incluzându-le în reflecțiile despre societatea și politicile cotidiene ale Amiens.

Capitala Europeană a Tineretului (abreviat EYC) este titlul acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se dă șansa să manifeste, prin intermediul unui program cu multe fațete, viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică a tineretului.Capitala Europeană a Tineretului este o inițiativă a Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009. Din 2014, Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei este un partener oficial al proiectului

Mai mult -

Malaga  (Spania) și Göteborg, Suedia - Capitalele Europene a Turismului Inteligent 2020

Malaga și Göteborg au impresionat juriul european, nu numai pentru realizările lor exemplare la cele patru categorii ale concursului, ci și pentru programele extraordinare de activități pe care intenționează să le desfășoare pe parcursul anului 2020 și pentru capacitatea lor de a servi drept model pentru alte orașe.

Această inițiativă recompensează orașele europene și le oferă ocazia de a împărtăși practici exemplare în calitate de destinații pentru turismul inteligent. Inițiativa urmează să scoată în evidență realizările destinațiilor turistice din întreaga UE în domenii precum: Sectorul turistic reprezintă cea de-a treia mare activitate socio-economică a UE și joacă un rol esențial în creșterea economică și crearea de locuri de muncă. Cu toate acestea, sectorul încă are un potențial imens de creștere prin îmbunătățirea experiențelor vizitatorilor, crearea de noi parteneriate și ocazii de cooperare, precum și prin consolidarea inovației în orașele și regiunile Europei.

În sensul acestui concurs, orașul turismului inteligent este definit ca un oraș: care pune în aplicare soluții inovatoare, inteligente și cuprinzătoare în domeniul turismului care își folosește capitalul teritorial, social și uman pentru a genera creșterea sectorului turismului, bunăstarea orașului și o mai bună calitate a vieții pentru locuitorii săi care oferă turiștilor experiențe bogate și personalizate prin valorificarea capitalului local, respectând și implicând în același timp comunitățile locale care facilitează accesul la serviciile și produsele din domeniul turismului prin tehnologii noi, precum și prin interconectivitatea și interoperabilitatea serviciilor.

Mai mult

Pentru anul 2020, capitala Portugaliei, Lisabona, a fost aleasă pentru a pune în valoare strategia de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor şi turiştilor.

Dezvoltarea transportului public electric (tramvai, maşini electrice, biciclete electrice), performanţa în reducerea pierderii apei din sistemul public şi a refolosirii ei pentru irigaţii sau curăţenie stradală şi accentul pus pe implicarea locuitorilor în misiunea de a face din Lisabona un oraş sustenabil, i-au adus titlul de Capitală Verde Europeană.

Detalii