Faceți căutări pe acest blog

BV - Managementul proiectelor europene

Cucerescu, Vasile. Managementul proiectelor europene / Vasile Cucerescu, Ioan Horga, István Polgár; referenţi şt.: Simion Costea [et al.]; European Community Studies Association Moldova. – Chişinău: S.n., 2019 (Tipogr. „Print-Caro”). – 250 p.  Accesat 29.08.2019 

Disponibil: http://docplayer.ro/175308398-Managementul-proiectelor-europene.html

initial - http://www.studiieu.org/files/publications/MPE_2019R.pdf

Moldova devine beneficiară a politicilor Uniunii Europene în varii domenii, participă la agențiile și programele de finanțare ale Uniunii Europene. Oportunitatea de participare la agențiile și programele Uniunii Europene demonstrează că instrumentele de finanțare aduc valoare adăugată în domeniile care beneficiază de acest sprijin prin fondurile semnificative destinate beneficiarilor, parteneriatele care se construiesc, schimburile de bune practici și experiențe utile care se realizează între parteneri, precum și rezultatele concrete pe care le înregistrează partenerii. 

Astfel se explică de ce cartea e intitulată Managementul proiectelor europene. Este o lucrare care se referă la managementul proiectelor cu finanțare din partea Uniunii Europene și se adresează potențialilor beneficiari în vederea familiarizării cu practica accesării și valorificării fondurilor europene destinate politicilor de dezvoltare.

 Lucrarea Managementul proiectelor europene vizează următoarele aspecte:

 (a) partea generală: 
 noțiuni introductive privind proiectele europene;
  managementul proiectelor;
  planificarea proiectelor;
  lansarea proiectelor;
  implementarea proiectelor; 
 valorificarea rezultatelor proiectelor;
  managementul resurselor umane;

 (b) partea specială: 
 procedura de aplicare: o consultarea pachetului informativ; o elaborarea dosarului de aplicare; o evaluarea propunerii de proiect; o încheierea acordului și plățile finanțării; 
  (c) addenda:
 agențiile Uniunii Europene la care participă Moldova;
  programele Uniunii Europene la care participă Moldova.

 De asemenea, lucrarea conține exerciții recapitulative, referințe bibliografice, care se dau la sfârșit de capitol, și face trimitere la sursele electronice relevante privind accesarea fondurilor europene.