Faceți căutări pe acest blog

Opinia publică privind UE s-a ameliorat - sondaj Eurobarometru

Europenii sunt mai pozitivi față de UE decât acum câteva luni, arată un sondaj Eurobarometru .

Majoritatea persoanelor intervievate au spus că statutul de stat membru al UE este „un lucru bun“ (50%, +3%), iar 40% din europeni au o opinie favorabilă despre UE (față de 31% în noiembrie 2011). Părerile sunt încă împărțite în privința importanței opiniilor cetățenilor la nivel UE (54% spun că opiniile lor nu sunt luate în considerare de UE, 42% sunt de părerea opusă). 57%  au spus că votul în alegerile europene este cel mai eficient mod de a-și face vocea auzită în UE. Un sfert din respondenți știau că vor avea loc alegeri în doi ani.


Crearea de locuri de muncă și combaterea șomajului sunt considerate principalele priorități în combaterea crizei (72%). 

În mod periodic, Parlamentul European comandă studii cu privire la starea opiniei publice în statele membre.

Cu ajutorul acestora, Parlamentul European se străduişte te să înţeleagă mai bine percepţiile şi aşteptările cetăţenilor cu privire la activităţile sale şi cele ale Uniunii Europene în ansamblu. Acestea constituie un ajutor preţios la pregătirea, luarea deciziilor şi evaluarea activităţii sale.

Cititorul va putea găsi nu numai informaţii cu privire la atitudinea europenilor faţă de schimbările climatice sau de situaţia economică actuală, dar şi cu privire la percepţiile cetăţenilor şi aşteptările acestora referitoare la alegerile europene, Parlamentul European şi integrarea europeană în general.