Faceți căutări pe acest blog

BV - CoE-RM: Concluzii ECRI cu referire la punerea în aplicare a recomandărilor privind Republica Moldova

 

ECRI conclusions on the implementation of the recommendations in respect of the republic of moldova. Subject to interim follow-up / European Commission against Racism and Intolerance . - Council of Europe, 2021. – 7 p.  [ Accesat  la 19 mai 2021].

Disponibil : https://rm.coe.int/ecri-conclusions-on-the-implementation-of-the-recommendations-in-respe/1680a27d9c


ECRI a recomandat, în primul rând, consolidarea capacității instituționale a Consiliului de prevenire și combatere a discriminării, precum și asigurarea egalității Avocatului Poporului (Ombudsman) și, în al doilea rând, extinderea instruirii pentru oficialii responsabili de aplicarea legii, procurori și judecători cu privire la infracțiunile motivate de ură, inclusiv discursurile motivate de ură, infracțiuni rasiste și homo- / transfobice, precum și profilarea rasială.

ECRI concluzionează că autoritățile moldovenești nu au implementat prima recomandare și au implementat-o parțial pe cea de-a doua. Aceste concluzii se bazează pe răspunsurile guvernamentale și pe informațiile colectate din alte surse. Acestea se referă doar la recomandările prioritare ale ECRI și nu vizează furnizarea unei analize cuprinzătoare a tuturor evoluțiilor în lupta împotriva rasismului și intoleranței din țările în cauză.