Faceți căutări pe acest blog

BV - Dezvoltarea este despre oameni În 2015 le-am spus poveştile

descarcati


Dezvoltarea este despre oameni În 2015 le-am spus poveştile/ Comisia Europeană. -  Luxemburg, 2016. - 188 p.


Dezvoltarea este despre oameni, iar Anul European pentru Dezvoltare 2015 și-a propus să le spună poveștile. Pe parcursul anului, Comisia Europeană a publicat un articol pe săptămână, iar această carte le reunește pe toate.

Poveștile prezentate arată beneficiile pe care cooperarea pentru dezvoltare le-a adus în viețile multor oameni din întreaga lume, în toate domeniile activității noastre.

Articolele sunt împărțite în 12 capitole tematice, care corespund celor 12 luni ale Anului european




Declarând anul 2015 drept Anul European pentru Dezvoltare, Uniunea Europeană a transmis un mesaj puternic, reafirmându- și angajamentul față de cooperarea internațională. 2015 a reprezentat și termenul-limită pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, care au trasat direcțiile politicii noastre de dezvoltare pe o perioadă de 15 ani. Lumea a făcut progrese semnificative în acest timp. Sărăcia  extremă a scăzut la jumătate; peste 90 % din copiii din țările în curs de dezvoltare merg acum la școală, băieți și fete deopotrivă; numărul femeilor alese în parlamentele naționale s-a dublat; mortalitatea infantilă a scăzut cu mai mult de jumătate; peste două miliarde de persoane au obținut acces la apă curată.

Uniunea Europeană, care, alături de statele sale membre, este cel mai mare donator mondial de ajutor pentru dezvoltare, poate fi mândră de aceste cifre. Cooperarea pentru dezvoltare a UE îmbunătățește viața a milioane de oameni din întreaga lume. Succesele pe care le-am obținut ne motivează să mergem mai departe și să punem în aplicare noua agendă pentru dezvoltare durabilă. Instituțiile și delegațiile UE, statele membre, partenerii noștri internaționali, autoritățile regionale și locale, organizațiile   neguvernamentale, universitățile, mass-media și sectorul privat s-au implicat cu toată energia în promovarea Anului European pentru Dezvoltare și au adus o perspectivă unică asupra temelorabordate. Doresc să îmi exprim recunoștința față de toți partenerii noștri pentru implicarea lor activă....

Neven Mimica Comisarul european pentru cooperare internațională și dezvoltare