Faceți căutări pe acest blog

Protecția copilului în contextul migrației


Copiii din migrație au dreptul de a fi informați cu privire la drepturile lor. Aceste informații sunt esențiale pentru a le auzi vocea și pentru a le permite să participe la procedurile care le afectează. Acești copii, în ciuda faptului că sunt unul dintre cele mai vulnerabile grupuri din Europa de astăzi, se confruntă cu obstacole în calea accesului la informații care sunt adecvate pentru copii și adecvate vârstei.


Ca răspuns la aceste provocări, cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților marcată la 18 decembrie, Consiliul Europei a lansat Manualul pentru profesioniștii de primă linie cu privire la modul de transmitere a informațiilor copiilor în legătură cu migrația.


Manualul include exemple de practici promițătoare implementate în întreaga Europă, sfaturi practice pentru a evidenția modalitățile de punere în practică a acestor orientări în practică, situații specifice sau factori de risc care ar spori vulnerabilitatea unui copil sau ar spori barierele în calea accesului la drepturi; întrebări pe care copiii le pot avea în diferite etape ale călătoriei lor; recomandările copiilor; "Reguli de aur" pentru fiecare context.
Cartea este lansată în cadrul Strategiei pentru Drepturile Copilului (2016-2021).


Mai mult

Manualul pentru profesioniștii de primă linie cu privire la modul de transmitere a informațiilor copiilor în legătură cu migrațiaStrategia pentru Drepturile Copilului (2016-2021)
Interviu cu Ellen Van Vooren, cercetător și consilier politic, Centrul de Cunoștințe privind Drepturile Copiilor (KeKi), unul dintre autorii raportului
Copiii migranți trebuie să fie informați cu privire la drepturile lor
Planul de acțiune privind protecția refugiaților și a copiilor migranți în Europa (2017-2019)