Faceți căutări pe acest blog

Premiul BERD pentru literatură

Premiul va fi acordat anual pentru cea mai bună opera de ficțiune literară din țările în care operează BERD, tradusă în engleză.

BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) în parteneriat cu Consiliul Britanic lansează un premiu literar pentru a recunoaște și a promova extraordinara bogăție, profunzime și varietate a culturii și istoriei țărilor în care banca investește. Scopul Premiului este de a sublinia importanța scriitorilor care reflectă aspirațiile și provocările cu care se confruntă oamenii din aceste regiuni. Totodată, este important de menționat că Premiul este menit să recunoască talentul și rolul esențial jucat de traducător în a face istoriile din aceste țări accesibile publicului vorbitor de limbă engleză.

Premiul BERD pentru Literatură va fi acordat pentru cea mai bună lucrare de ficțiune literară din an,country of operations) și publicată de către o editură din Regatul Unit.
tradusă în limba engleză și scrisă inițial în oricare din limbile celor 37 de țări în care BERD operează (

Premiul I, în valoare de 20.000 Euro, va fi egal împărțit între autorul câștigător și traducător. Următorii doi autori de pe listă și traducătorii săi vor primi câte un premiul de 1 000 euro fiecare.

Juriul va anunța o listă din cinci cărți la începutul anului 2018 înainte de a face cunocute numele celor trei finaliști. Toși trei finaliști și traducătorii lor vor fi invitați la Londra pentru a participa la ceremonia de acordare a premiului și la o discuție la sediul BERD (EBRD headquarters) în aprilie 2018 și la un eveniment din cadrul Târgului de Carte de la Londra (The London Book Fair.)



Cărțile care vor fi luate în considerație trebuie să fie opere de ficțiune literară, scrise inițial în orice limbă - limba oficială sau minoritară - din orice țară în care BERD investește și traduse în limba engleză.

Cererile de aplicare pot fi depuse numai de edituri din Regatul Unit (cu ISBN din RU) pentru cărți traduse pentru prima dată în perioada cuprinsă între 1 octombrie 2016 și 30 septembrie 2017. Lucrările nu pot fi traduse de autori sau editate de aceștia.

Data limită de depune a cererilor este 31 octombrie 2017.

Mai multe informații și formularul cererii găsiți la adresa: http://www.ebrd.com/literature-prize