Faceți căutări pe acest blog

70 de acțiuni pe care Consiliul Europei le-a înfăptuit pentru noi

70 DE ANI AI REALIZĂRILOR CONSILIULUI EUROPEI




În contextul celei de-a 70-a aniversări de la fondarea Consiliului Europei, a fost lansat site-ul aniversar -https://70.coe.int ce oferă o prezentare generală a activității Consiliului Europei încă de la origini. Totodată, au fost prezentate realizări în următoarele domenii de activitate: Drepturile Omului; Democraţie; Crimă şi Justiţie; Copii; Tineri; Cultură, Educaţie şi Sport; Sănătate şi Medicină; Mediul ambient, etc.

Cele 70 de acțiuni / realizări ale Consiliului Europei - reprezintă o ocazie de a arunca o scurtă privire în urmă, asupra istoricului acestei instituții de-a lungul anilor, și putem conștientiza importanța, contribuția inestimabilă, a ne aminti și a afla unele date relevante și interesante, așa precum constituie pioneratul CoE în mai multe domenii de activitate. Este important de a sublinia faptul, că CoE reprezintă singura organizație, a cărei misiune este de a monitoriza îndeplinirea obligațiilor asumate de către state în domeniul drepturilor omului, democrației și supremației legii, etc.

Aceste realizări sunt prezentate în cadrul expoziției-eveniment prin fișe informative și publicații/ documente din colecţia Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare al BNRM.






Vă propunem atentiei dvs. cele 70 realizări expuse în varianta română (traducere neoficială a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova)


Prezentarea in Issuu


  • Expoziția-eveniment cu genericul “Explorați cei 70 de ani de activitate ai Consiliului Europei” în contextul celei de-a 70-a aniversări a Consiliului Europei cu sloganul "Drepturile noastre, Libertățile noastre, Europa noastră" http://cpescmdlib.blogspot.com/2019/04/70-de-ani-ai-consiliului-europei-in.html
  • Platformă online aniversară privind marcarea a 70 de ani de la fondarea Consiliul Europei https://70.coe.int
  • A 70-a aniversare a Consiliului Europei - un site web pentru a explora povestea europeană http://cpescmd.blogspot.com/2019/01/platforma-online-aniversara-privind.html