Faceți căutări pe acest blog

Parteneriat Estic: Reuniuni la nivel înalt (29-30.09.2011)


Conferinţa Parteneriatului Estic: Spre o Comunitate Europeană a democraţiei, prosperităţii şi a unei societăţi civile puternice: Varşovia, 29 septembrie 2011

Peste 200 de participanţi sunt aşteptaţi să participle la conferinţa internaţională despre relaţiile UE cu partenerii săi estici, inclusiv reprezentanţi de vază ai instituţiilor UE, statelor membre ale UE şi ţărilor partenere. De asemenea, la conferinţă vor participa reprezentanţi ai societăţii civile, experţi din regiune şi 30 de reprezentanţi ai Forumului societăţii civile din cadrul Parteneriatului Estic din ţările partenere.

Scopul conferinţei este de a elabora recomandări de includere a activităţilor societăţii civile în Parteneriatul Estic. Acesta este un eveniment de însoţire a preşedinţiei poloneze a UE şi a summit-ului Parteneriatului Estic programat pentru 29-30 septembrie 2011.

Conferinţa va fi divizată în patru  sesiuni :

I – « Ce fel de parteneriat pentru cetăţeni ? »
II – « Promovarea valorilor democratice şi a standardelor UE prin deschiderea frontierelor »
III – “Prosperitate şi construcţii. Provocări pentru integrarea economică a partenerilor estici ai UE”
IV – “Starea  de integrare a partenerilor de Est în UE”

Parteneriatul Estic a fost lansat la iniţiativa Poloniei şi Suediei la summitul de la Praga din mai 2009. Scopul său este de a aprofunda cooperarea politică şi integrarea economică a Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusiei, Georgiei, Moldovei şi Ucrainei în Uniunea Europeană.

Vezi ordinea de zi şi mai multe informaţii la :
Vezi:
    Summit-ul Parteneriatului Estic

    In perioada 29-30 septembrie, Polonia va găzdui cel de-al doilea Summit al Parteneriatului Estic, care va reuni liderii celor 27 de state membre ai UE şi ai vecinilor estici ai  Uniunii, Preşedintele Consiliului European, Preşedintele Comisiei Europene, Preşedintele Parlamentului European, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri.  La doi ani de la lansare a Parteneriatului Estic, acest eveniment  reprezintă un bun prilej pentru regândirea angajamentelor Uniunii Europene în vecinătatea estică, din perspectiva eficientizării acestui nou proiect european şi formulării unor perspective europene mai clare pentru statele cuprinse în parteneriat.


        Vezi ordinea de zi şi mai multe informaţii la :


          • Prim-ministrul Vlad FILAT participă la Summit-ul Parteneriatului Estic, care se desfăşoară la Varşovia, Polonia (Comunicat de presa) (30.09.2011)

          •  Eastern Partnership Summit : Significant increase of trade in goods between EU27 and Eastern Partnership over last decade EU27 trade deficit of 1.3 bn euro in the first half of 2011(Comunicat de presa al EUROSTAT) (28.09.2011)

            • Iurie Leancă despre prezentul și viitorul integrării europene a R. Moldova: In ajunul reuniunii de la Varșovia a Parteneriatului Estic (Interviu) (27.09.2011)
            VEZI: