Faceți căutări pe acest blog

Convenția 108 a Consiliului Europei privind protecția datelor la cea de-a 40-a aniversare

Convenția pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal („Convenția 108”), care în acest an, marchează cea de-a 40-a aniversare, poate deveni standardul internațional de referință privind confidențialitatea și protecția datelor în era digitală, a declarat Comitetul de Miniștri.


Comitetul a reamintit, de asemenea, importanța protocolului de modificare (2018) pentru a asigura un spațiu juridic comun adecvat erei digitale, pentru a păstra relevanța acestui instrument de referință pentru deceniile viitoare. Solicită tuturor statelor părți la convenție care nu au făcut încă acest lucru să ratifice protocolul de modificare.

Vezi textul complet al Declarației https://search.coe.int/cm/Pages

O serie de evenimente online vor marca cea de-a 40-a aniversare a Convenției pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal, de asemenea, cunoscută și sub denumirea de „Convenția 108“ a Consiliului Europei.

„Convenția 108“ fiind deschisă spre semnare în data de 28 ianuarie 1981, la Strasbourg, a fost primul document și rămâne a fi unicul tratat internațional cu caracter obligatoriu legat de protecția datelor, și constituie un model pentru multe reglementări privind protecția datelor din întreaga lume.
Un eveniment organizat de Ministerul Federal de Interne din Germania, Clădirea și Comunitatea sub Președinția germană a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei vor examina provocările „Convenției 108” și Regulamentul general al UE privind protecția datelor.



Site-ul web al Consiliului Europei privind protecția datelor https://www.coe.int
Cea de-a 15-a aniversare a Zilei Protecția Datelor https://www.coe.int/en/web/data-protection/data-protection-day