Faceți căutări pe acest blog

2022 - Anul European al tineretului


20.02.2022 - Lansarea „Anului European al Tineretului în Republica Moldova”
https://cpescmd2.blogspot.com/2022/04/noutati-ue-rm-aprilie-iunie-2022.html

12/01/2022 -  A fost lansată pagina web dedicată Anului european al tineretului. 
care propune numeroase posibilități de a învăța, de a partaja, de a descoperi ideile altora și de a participa la activități în toată Europa.

Veți găsi aici informații despre Anul european al tineretului 2022 și despre ce a prevăzut UE pentru a aduce un omagiu tinerilor și pentru a-i sprijini. Aveți la dispoziție, de asemenea, o hartă interactivă a activităților, care vă permite să parcurgeți evenimentele și activitățile legate de Anul european al tineretului ce vor fi organizate în Europa.

În secțiunea Actualitate veți găsi ultimele informații despre tineretul european, iar secțiunea Vocea tinerilor europeni vă va permite să explorați ce au de spus tinerii jurnaliști europeni, precum și să vă inspirați din opiniile și speranțele tinerilor din toată Europa.

O secțiune dedicată politicii de tineret este, de asemenea, în curs de pregătire. Veți găsi aici toate măsurile în vigoare și noi consacrate tinerilor, pentru a putea înțelege mai bine ce face Europa pentru tineri.

14.10.2021 - Comisia Europeană a adoptat  propunerea sa oficială pentru desemnarea anului 2022 drept Anul european al tineretului.   #EuropeanYearOfYouth

Europa are nevoie de viziunea, angajamentul și participarea tuturor tinerilor pentru a construi un viitor mai bun care să fie mai verde, mai favorabil incluziunii și mai digital. 
Prin această propunere, Europa depune eforturi pentru a oferi tinerilor oportunități mai multe și mai bune pentru viitor.

Prin intermediul Anului european al tineretului, Comisia Europeană, în cooperare cu Parlamentul European, cu statele membre, cu autoritățile regionale și locale, precum și cu părțile interesate și tinerii înșiși intenționează:

să onoreze și să sprijine generația care a făcut cele mai mari sacrificii în timpul pandemiei, oferindu-le noi speranțe, forță și încredere în viitor, prin evidențierea modului în care tranziția verde și cea digitală oferă perspective și oportunități reînnoite;

să încurajeze toți tinerii, în special pe cei cu mai puține oportunități, pe cei proveniți din medii defavorizate, din zone rurale sau îndepărtate sau care aparțin unor grupuri vulnerabile, să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive;

să promoveze oportunitățile oferite tinerilor de politicile UE, cu scopul de a sprijini dezvoltarea personală, socială și profesională a acestora. Anul european al tineretului va merge mână în mână cu punerea în aplicare cu succes a instrumentului NextGenerationEU în ceea ce privește oferirea de locuri de muncă, oportunități în materie de educație și formare de calitate; precum și

să se inspire din acțiunile, viziunea și cunoștințele tinerilo
r pentru a consolida și a revigora în continuare proiectul comun al UE, pe baza Conferinței privind viitorul Europei.

Detalii
Împărtășește-ți ideile privind Anul european al tineretului!

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/d6053480-a3d3-00fa-598a-a6a8b6119df3

ANII EUROPENI
Anii europeni se organizează din 1983
Ce este un An european? Care sunt temele?
2021  - Anul European al Căilor Ferate 
2018 -  Anul European al Patrimoniului Cultural,
2015 - Anul European pentru dezvoltare