Faceți căutări pe acest blog

BV - CoE-RM: Raportul privind evaluarea necesităților în domeniul drepturilor sociale în Republica Moldova

 

Raport privind evaluarea necesităților în domeniul drepturilor sociale în Republica Moldova / Proiectul Consiliului Europei „Încadrarea cooperării pentru dezvoltarea drepturilor sociale în Republica Moldova”; Olivier De Schutter . - Strasbourg, 2020. – 31 p.  [ Accesat  la 09 martie 2021].


Report on Needs Assessment in the area of Social Rights in the Republic of Moldova Conducted under the Council of Europe/ Project “Framing cooperation for social rights development in the Republic of Moldova”; Olivier De Schutter Strasbourg, 2020. – 30 p.  [ Accesat  la 11 martie 2021].


Prezentul Raport oferă o evaluare a domeniilor prioritare privind drepturile sociale, pe care ar trebui să se concentreze viitoarea cooperare între Consiliul Europei și Republica Moldova. O versiune inițială a raportului a fost elaborată în baza unei cercetări documentare, precum și a unei serii de întâlniri organizate online în lunile august și septembrie 2020, facilitate de Oficiul al Consiliului Europei din Chișinău. O versiune preliminară a studiului de evaluare a necesităților a fost prezentată și discutată la o Conferință a părților interesate, organizată la 24 noiembrie 2020.

Raportul identifică principalele probleme semnalate cu privire la implementarea Cartei sociale europene și a altor standarde ale Consiliului Europei în domeniul drepturilor sociale în Republica Moldova. 

Pentru facilitarea prezentării, problemele respective sunt enumerate potrivit abordării urmate în scopul raportării în cadrul Cartei sociale europene, care împarte drepturile prevăzute de Cartă în „grupuri” distincte referitoare, respectiv la
  • Încadrarea în muncă, formarea și egalitatea de șanse (grupul 1), 
  • Sănătatea, securitatea socială și protecția socială (grupul 2), 
  • Drepturile lucrătorilor (grupul 3), și 
  • Copiii, familia și migranții (grupul 4). 
Raportul nu urmărește să acopere toate drepturile prevăzute de Carta socială europeană, ci evidențiază mai degrabă domeniile în care reforma este iminentă sau extrem de urgentă, reamintind standardele aplicabile și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în fiecare dintre domeniile identificate.

Mai mult


 VEZI DE ASEMENEA

Carta Socială Europeană 
https://cpescmdlib.blogspot.com/2020/07/blog-post_6.html