Faceți căutări pe acest blog

Zilele vizibilității Consiliului Europei


Zilele Consiliului Europei arată viața transformată

Consiliul Europei a lansat o campanie de comunicare "Povestind istoria Consiliului". Zilele Consiliului Europei, susținute de o sursă online destinată Statelor membre, pune în evidență felul în care Organizația contribuie la  îmbunătăţirea vieții milioanelor de Europeni, apărând drepturile omului, democrația și statul de drept.

Cetățeni din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei conviețuiesc în siguranță, securitate și demnitate deoarece guvernele lor le protejează drepturile omului. Mulți dintre ei și-ai dori să beneficieze de toate drepturile lor așa cum sunt prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului și în Carta Socială Europeană. Eu s-ar putea să nu cunoască despre diferite convenții exitente care acoperă orice subiect: de la prevenirea torturii, la combaterea traficului de persoane, la combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice.

Dirijată de agenți naționali, inițiativa constituie o oportunitate pentru Statele membre de a demonstra avantajele apartenenței lor la Consiliul Europei și de face cunoscută mai bine activitatea sa la scară națională.


Una dintre primele inițiative concrete este organizarea de către Franța a unei simulări a Consiliului Europei. Aceasta a adunat peste 200 de studenți de la științe politice pentru a juca rolul parlamentarilor și reprezentanților Statelor membre în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a Comitetului de Miniștri. Participanților li se va oferi ocazia să discute și să învețe modalitatea în care Consiliul Europei ameliorează viața femeilor și bărbaților în țara lor și în toată Europa.

Zilele Consiliului Europei se inspiră din reuniunea ministerială de la Hamburg 2021, unde miniștrii de externe au decis că:
„este necesar să sesporească cunoașterea și vizibilitatea activității Consiliului Europei, prin evenimente regulate coordonate în toate statele membre, profitând de birourile externe, rețelele existente, grupurile de tineret, societatea civilă, universitățile și instituțiile de cercetare și alți parteneri, în vederea promovării valorilor, idealurilor și principiilor fundamentale ale Consiliului Europei, care sunt moștenirea noastră comună, printre noile generații și publicul larg".

Mai mult
https://www.coe.int/en/web/coe-story/home-

REPUBLICA MOLDOVA

https://www.coe.int/en/web/coe-story/republic-of-moldova

Săptămâna Consiliului Europei în Republica Moldova 2023: Impactul asupra drepturilor omului și asupra vieții de zi cu zi
https://www.coe.int/ro/web/chisinau/council-of-europe-week

Oficiul Consiliului Europei de la Chișinău, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene,organizeaza Săptămâna Consiliului Europei 2023 în Republica Moldova. Astfel, vor avea loc o varietate de evenimente: o expoziție de artă publică axată pe migrație și nevoia de siguranță, un flash-mob în colaborare cu Inspectoratul General de Poliție și proiecția de documentare ce abordează probleme sociale în mediul rural, precum și un eveniment ce va prezenta poveștile victimelor discursurilor motivate de ură și ale crimelor motivate de prejudecată.

Săptămâna Consiliului Europei 2023 în Republica Moldova va marca 28 de ani de la aderarea țării la Consiliul Europei. Toate aceste evenimente își propun să inspire oamenii, prin promovarea valorilor fundamentale ale Consiliului Europei, ajungând la publicul din regiuni și oferind vizibilitate drepturilor și libertăților fundamentale și impactului pozitiv pe care Consiliul Europei îl are asupra vieții oamenilor.


Centrul Pro-European de servicii si comunicare al BNRM se alătură acestei inițiative și Vă invită începând cu 13 iulie 2023, la Expoziția "Acces la titluri recente ale Consiliului Europei" https://tinyurl.com/hws74ejp