Faceți căutări pe acest blog

Ziua Siguranţei pe Internet 2020


Ziua Siguranţei pe Internet (SID — Safer Internet Day) este o campanie desfăşurată anual în februarie și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiilor online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în special de către copii şi tineri, precum şi educarea acestora asupra pericolelor potenţiale pe care le implică navigarea pe Internet.

Susținută la nivel european de către Consiliul Europei, organizația INSAFE, Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, aflându-se în continuă creștere.

Campania urmărește să atragă copiii și tinerii, părinții și îngrijitorii, profesorii, educatorii și asistenții sociali, precum și industria, factorii de decizie și politicienii, pentru a încuraja toată lumea să își asume rolul în crearea unui internet mai bun, pentru a
  • inspira schimbări pozitive online,
  • crește gradul de conștientizare a aspectelor legate de siguranța online
  •  participa la evenimente și activități globale.

Anul acesta, “Ziua Siguranţei pe Internet” se va celebra marți, 11 februarie 2020 .

Sloganul actualei ediții - "Împreună pentru un internet mai bun",

este un apel la acțiune pentru toate părțile interesate să se alăture mișcării, să participe la crearea unui internet mai bun pentru toată lumea, şi să profite la maximum de potențialul internetului de a aduce oamenii împreună.

“Ziua Siguranței pe Internet” încurajează pe toată lumea să se unească și să se implice.


 Există multe modalități de a face acest lucru:

Copiii și tinerii pot contribui la crearea unui internet mai bun prin faptul că sunt onorați și respectuoși față de alții în mediul online, prin protejarea reputației lor online (și a altora) și prin căutarea unor oportunități pozitive de a crea, de a se angaja și de a face schimb de informații online.



Părinții și îngrijitorii joacă un rol crucial în acordarea și sprijinirea copiilor să folosească tehnologia în mod responsabil, respectuos, critic și creativ, fie că este vorba de asigurarea unui dialog deschis cu copiii lor, educându-i să folosească tehnologia în mod sigur și pozitiv, sau acționând ca modele digitale.


Profesorii, educatorii și asistenții sociali pot contribui la crearea unui internet mai bun prin echiparea elevilor și studenților cu abilități de alfabetizare digitală și prin dezvoltarea abilităților lor de gândire critică, ceea ce le va permite să navigheze mai bine în mediul online. Ei îi pot împuternici să-și creeze propriile conținuturi, să facă alegeri corecte online și pot crea un exemplu personal de comportament online pozitiv pentru elevii lor.

Fiecare are responsabilitatea de a face o diferență pozitivă în mediul online. Cu toții putem promova aspectul pozitiv prin faptul că suntem amabili și respectuoși față de ceilalți și căutăm oportunități pozitive de a crea și de a ne conecta. Putem răspunde tuturor la aspectul negativ prin raportarea conținutului și a comportamentelor necorespunzătoare sau ilegale online.

VIDEO




Vă invităm pe toți să vă alăturați împreună pentru un internet mai bun, marți, 11 februarie 2019.

#SID2020
#SaferInternetDay

 Mai mult


https://www.saferinternetday.org/web/sid/about